Förra veckans

Förra veckans familjehäng

God morgon! När det här inlägget publiceras sitter jag om allt har gått som det ska på ett flygplan påväg till Stockholm – igen! Jag var ju nere nästan hela förra veckan också på möten med en branscharbetsgrupp som jag sitter med i, strategidagar med styrelsen och lite annat smått och gott. Idag väntar dock något helt annat, jag ska faktiskt på kurs i strategiskt friskvårdsarbete, vilket jag ser mycket fram emot. I övrigt hopps jag på en något lugnare vecka med bland annat välbehövligt arbete på kontoret, She Rides kickoffen på onsdag kväll, jobbresa till Sollefteå/Kramfors och så rutinkoll hos barnmorskan. Men innan jag kastar mig över det så tar vi som vanligt en tillbakablick på…

Förra veckans motion

För en gång skull skötte jag vardagsmotionen rätt så bra. Bäckensmärtorna (foglossning) har varit betydligt bättre än den senaste månaden så jag har kunnat gå lite längre sträckor (läs: typ 2-3 kilometer) utan att få alltför ont. Det går visserligen långsamt, men jag tar mig framåt och samlar på mig steg. Gott så. Vad gäller ombytta pass så har det väl varit lite sämre, men ingen katastrof. Jag hann inte till gymmet men skötte mig ovanligt bra på ett hemmastyrkepass istället och cyklat har jag också gjort, en stigmysrunda och en grusvägs- och asfaltstur.

Förra veckans besvikelse

Det måste vara mitt livs första smoothiebowl, som jag köpte på Arlanda i fredags eftermiddag efter en lång och ganska pressad jobbvecka. Jag satte mig ner på ett fik, lade upp mina flodhästfötter (sååå svullna) på en stol, lutade mig tillbaka mot soffans mjuka kuddar och var så redo för att njuta en stund. Började skeda i mig av bowlen och så var den inte ens god. Nä, min första smoothiebowl imponerade inte, så nu lär det dröja innan jag testar igen.

Förra veckans lättnad

Vi hade strategidagar med styrelsen och som så ofta annars var det dags att avverka dem på en Birka-kryssning. Vi är partner till Birka och passar därför på att förlägga en hel del möten på båten. För mig, som alltid har haft problem med åksjuka och sjösjuka och har det än mer sedan jag ramlade och slog huvudet illa i Sälen 2012, så är det något av en utmaning varje gång. Dag 2 på kryssen, ungefär vid 10-snåret eller däromkring när båten går ut på Ålands-hav igen på väg tillbaka mot Stockholm är alltid värst och det är ju precis då våra möten brukar vara som mest intensiva och där en behöver vara pigg, alert och kunna prestera. Yippie! Det är precis då jag brukar ha en mage som snurrar runt, en ansiktsfärg som är grön och bara en enda tanke som snurrar i huvudet – JAG MÅSTE KRÄKAS. Med ett preggoillamående som fortfarande kommer och går så såg jag inte direkt fram emot resan, men vet samtidigt att det inte är någon större mening att gå och grubbla, utan en får ta det lite som det kommer. Jag hade kommit ihåg att ladda med postafen (åksjuketabletter) för en gångs skull, har tidigare mest provat åksjuketuggummin som inte alls fungerat på mig då min tunga har domnat bort och illamåendet har varit lika intensivt som vanligt. Men alltså denna gång, wow säger jag bara. Visst kände jag av det lite grann, men det var inte alls på samma nivå som jag fått vänja mig vid utan jag kunde behålla fokus på ett bra sätt.

Förra veckans chock

När jag glad i hågen släpat upp min preggokropp och en stor resväska uppför trapporna till lägenheten på Telefonplan på onsdagskvällen, och upptäcker att nyckeln inte sitter på min nyckelknippa. Jag räknar nycklarna om och om igen men den finns inte. Jag är utelåst och utan ström i min mobil. Suck. För den som undrar så hittade jag nyckeln senare under veckan. Nyckeln, som sitter på en egen nyckelring, hade fastnat längst ner i fickan på min ullkappa och liksom hakat fast i en söm där och på något sätt lirkats loss från min stora nyckelknippa. Slutet gott allting gott ändå.

Förra veckans familjehäng

Det blidde morsdagsfirande med grillbuffé hemma hos mig igår kväll! Elin stod för förrätten, jag för själva grillbuffén och Emma för efterrätten. Det finns få saker som slår att få ha alla nära och kära samlade.

(Visited 28 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. Hannas krypin 29 maj, 2018 at 09:14

  Jag tycker inte att köpta smoothies är goda generellt. Bättre göra egen så jag förstår besvikelsen.

  Reply
  1. Sara Borg 29 maj, 2018 at 10:12

   Det har du rätt i, men riktigt sådär illa trodde jag inte att det kunde vara. Det påminner iof om första gången jag åt chiapudding. Det var på ett café och jag tyckte att det var smaklöst och något jag förknippade med grodägg. Blev dock triggad av att testa att göra det hemma för att se om det gick att göra godare, och vips så blev jag en riktigt inbiten chiapuddingsätare!

   Reply
 2. Frida G Svensson 30 maj, 2018 at 09:53

  Smoothiebowl är jordens bästa! Gör den själv hemma! Jag vill äta det varje varje dag! Kram på dig!

  Reply
  1. Sara Borg 30 maj, 2018 at 10:47

   Guida mig, vad brukar du ha i? 🙂 Jag är lat så hemma gör jag bara en slät smoothie och dricker ur glas, eller om det blir tjockare och mer glasslik konsistens så äter jag den med sked. men jag tänker att i en smoothiebowl brukar man väl ha lite olika topping och så, eller hur gör du?

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *