Förra veckans

Förra veckans häftigaste, She Rides kickoff! Här är jag med Erika

God morgon! Jag vaknade till vind och kyla, eller ja, det är nog egentligen helt normalt juni-väder, men nu är en ju bortskämd med medelhavsklimat så då känns dagens temperatur på strax under 10 plusgrader inte särskilt lockande. Desto bättre känns det med halvvecka, kortvecka eller vad vi nu ska kalla det?! En röd dag på onsdag är precis vad jag behöver! Men nu först en liten tillbakablick på…

Förra veckans motion

Fortsatt uppåt för vardagsrörelse! Jag har snittat runt 12000 steg/dag hela veckan trots två tjänsteresor, och det är riktigt bra för att vara jag. Vid en snabbkoll i min pulsklocka ser jag att jag har reggat 6 promenader (alltså då jag varit ombytt till träningskläder), vilket måste vara någon sorts rekord, och 2 cykelpass. Ingen styrketräning således, men det ska jag baske mig råda bot på denna vecka!

Förra veckans investering

Nu har vi köpt första riktiga grejen till bebis! Syrran har gjort riktigt bra research vad gäller bilstol/babyskydd så vi slog till på en Doona Baby Plus. Det är alltså en bilstol med hjul som man fäller ut när man lastat ur barnet ur bilen (kolla filmer på youtube så ser du hur smart). För mig med dålig rygg känns det som en riktigt bra investering. Min rygg är stark så länge jag kan lyfta rakt framför mig nära kroppen, men så snart det är rörelser i sidled eller en bit ifrån kroppen så orkar jag inte alls. Med denna bilstol blir lyft- och bärmomenten minimerade och jag kan istället köra bebis korta sträckor som in på affären eller liknande.

Förra veckans häftigaste

Det var helt klart kickoffen för She Rides Östersund/Åre-grupp! Vi var 32 tjejer som rullade ut på mountainbike från min gräsmatta i onsdags kväll, en syn som Hanna förevigade på instatsories och som gjorde mig alldeles varmt i hjärtat när jag såg senare på kvällen. Det kom cyklister på ett långt pärlband och det tog liksom aldrig slut! Tillsammans tog vi oss an lilla slingan, för några var det allra första gången med stigcykling, och det gick så bra. Efter ett varv gemensamt var det fri fart för de som ville, medan jag drog hem och dukade fram cykelfika ute på vår altan. En efter en droppade tjejerna in och det gjorde även den lilla landsvägsgruppen på 4 tjejer inklusive Helena som anslöt enligt plan. Erika berättade mer om She Rides uppkomst, syfte och grundtankar. Vilken kväll! Nu satsar vi vidare mot nästa evenemang som blir teknikträning på MTB i Torvalla den 20 juni. Även där satsar vi på upplägget att alla kan vara med oavsett erfarenhet.

Förra veckans värsta

Det går verkligen upp och ner nu. Ett tag under våren blev jag konstant bättre på cykel efter influensa, ”graviditetsrelaterad viktuppgång” och allmän vinterdvala men nu har det planat ut de senaste veckorna och det går varken snabbare eller att jag kommer längre på samma tid. Snarare att det börjar vända faktiskt, och det är såklart inte konstigt. Tisdagens cykling tar dock priset som veckans värsta pass. Jag cyklade i princip platt grusväg 40-45 minuter och det kändes som att trampa i sirap. Jag fick nästan inte runt benen i tramptaget, eller ja, så kändes det i varje fall. Vaderna var som timmerstockar, och visst hade jag lite extra vätska i ben och fötter efter att ha flugit på Stockholm tur och retur på måndagen, men inte trodde jag att tunga vader kunde begränsa cykling så pass. Märkligt nog hade detta gått över till onsdagens She Rides kickoff, då jag med pigga ben kunde trampa den småkuperade slingan utan några större bekymmer, och tur var väl det!

Förra veckans läskigaste

Föräldragrupp! De flesta jag känner som har barn har fått sina första när de varit betydligt yngre än jag är nu (de har varit strax över 20 och jag är ju närmare 40), så jag hade ställt in mig på det faktum att det skulle kunna vara vi och ett gäng i övre tonåren i den där gruppen. Inte för att det hade varit så farligt på något vis, men ändå. Jag tvekade därför ända till samma morgon på om jag ville gå eller inte men sedan blev det så, och det blev riktigt bra. Vi var en blandad grupp i både ålder och annat, så det blev bra diskussioner och utbyte av erfarenheter.

Förra veckans ljudbok

Syndabocken, den sjätte och senaste delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld, av Sofie Sarenbrant.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.