Jämthjulingen 2018 som publik

Erika Holmqvist, som liksom jag är ambassadör för She Rides i Östersund/Åre

I år skulle det bli min femte raka start i motionsloppet Jämthjulingen, ett landsvägslopp som går av stapeln på nationaldagen varje år, runt Brunfloviken. Jag har ju en begagnad landsvägscykel som jag i princip bara plockar ner från väggen en gång per år, och det är just den här dagen. Hela våren har jag haft loppet som en smygplan, som förvisso har byggt på många OM och MEN, och i slutändan så avstod jag och kalaskulan. Det berodde främst på 1) det var inte finväder, och 2) Lars skulle inte heller vara med. Jag hade alltså inte tänkt rejsa eller så utan bara i sakta mak trampa runt tillsammans med barnfamiljerna längst bak i fältet. Kanske stanna på en fika längs vägen, i finvädret som jag alltså hade planerat för, och njuta av dagen.

Men nu blev det inte så. Fast såklart var jag publik istället! Loppet passerar en bit nedanför vårt hus så jag planerade min förmiddagspromenad så att jag skulle kunna stanna vid vägen och heja på alla härliga cyklister när de passerade. Jag såg flera kända ansikten i klungorna och många glada cyklister som hejade tillbaka när jag peppade från vägkanten.

Nyfiken på mina tidigare starter? Här hittar du loppen 2017, 2016, 2015 och 2014.

(Visited 41 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. Karin Borg 7 juni, 2018 at 07:04

  2019…..nu går det väl ändå lite väl fort, hahaha. /Mamma

  Reply
  1. Sara Borg 8 juni, 2018 at 07:50

   Har tydligen redan siktet inställt på nästa år 😉

   Reply
 2. Karin Borg 7 juni, 2018 at 17:18

  Nog för att åren går fort? men det är väl ändå 2018? eller.?.?. ???

  Reply
  1. Sara Borg 8 juni, 2018 at 07:47

   Oj, hur tänkte jag nu…? Rättar till omgående.

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *