Förra veckans

Lördagen var förra veckans softaste dag!

Oj hörrni, vad tiden har sprungit iväg! Den här måndagen är nästan till ända och det var så nära att jag glömde bort min lilla tillbakablick på…

Förra veckans mående

Jösses så trött jag är nu! Jag har lite svårt att sätta fingret på om det är preggotrötthet, som tydligen är vanligt att den ökar ännu mer nu i den sista trimestern (= sista tredjedelen av graviditeten), eller om det helt enkelt är resultatet av de senaste veckornas intensiva jobbande. Det är inte bara det att det blivit många timmar utan det har också varit uppdrag som kräver lite extra av mig och som jag inte river av utan en rejäl ansträngning. Det kostar energi helt klart. Men som jag skrev i lördags, jag är inne på den sista riktigt intensiva veckan nu och ser fram emot ett betydligt lugnare tempo om bara några dagar. Det kommer att blir najjs.

Förra veckans motion

…var inget att skryta över. Tro det eller ej men faktum är att jag inte cyklade en enda gång. Eller ja, jag transporttrampade tanthoj ner till svärföräldrarna i lördags, men inget ombytt cykelpass på MTB på hela veckan. Minuspoäng på den! Däremot tog jag mig iväg till gymmet för första gången på ett par veckor, vilket jag tackar det kalla och blåsiga vädret den kvällen för, och så körde jag ett altanstyrkepass med hantlar iklädd bikini på lördagen. På promenadfronten var det också ganska glest, bara tre vändor om jag räknat rätt.

Förra veckans prestation

Jomen nu är en ju glad över de få tävlingstillfällen som kan tänkas dyka upp! Jag var iväg på det årliga ledningsmötet i Junsele, som ett av våra bolag har, och just junimötet brukar alltid avslutas med lite samkväm och god mat. Precis som förra året hade min kollega Peder planerat en femkamp före maten och faktum är att jag var regerande mästare också, så jag hade en del att bevisa. Grenarna känns igen från bland annat Mästarnas mästare, och liknande TV-program. I år var det en minnesgren där man skulle memorera ett antal spelkort och sedan kunna redogöra för vilka kort det var och i vilken ordning de stod. Sedan var det pilkastning, att ta sig an en sträcka två gånger på tid och komma så nära sin egen tid som möjligt, en minnesrebus/ekvation eller minnesmatematik där man först gick iväg och räknade antal av tre olika föremål och sedan fick man se en ekvation så man behövde både vara snabb, ha bra minne samt vara bra på huvudräkning. Sist men inte minst så skulle man gambla med tändstickor. Alla fick 30 stickor var och så ska man satsa stickor. Den som satsar minst antal stickor per spelomgång åker ut, men samtidigt gäller att flest stickor kvar på slutet vinner – således inte helt lätt! Hur som helst, efter fem grenar stod jag som delad segrare, hurra. Dessvärre loosade jag i en spontant uppkommen utslagstävling, men totaltvåa av tretton deltagare är inte fy skam det heller.

Förra veckans träningsvärk

Ja, det är väl bara att erkänna att min fysik inte är vad den brukade vara! I den där femkampen så gick flera av grenarna på tid, så jag sprang en del. Vi snackar totalt om max några hundra meter totalt sett, men det räckte tydligen till. Jag har inte försökt springa med kraft i frånskjutet sedan slutet på januari, och det kändes vill jag lova! Herrejösses va ländrygg, bäcken och baksida lår protesterade på fredagen. Inte ens min förmiddagspromenad på lördagen gick att genomföra enligt plan utan jag fick vika hemåt efter bara lite drygt en kilometer då ryggen sade ifrån. Yes, it´s true, men det var så värt det just under tävlingsmomentet, haha.

Förra veckans softaste

Jag var verkligen en slagen hjälte på lördagen. Det blev bokläsning i flera timmar och mycket tid bara i tysthet, stillhet och ensamhet. Så laddar jag allra bäst. Jag har ett otroligt stort behov av egentid utan en massa störande moment, och jag unnade mig verkligen att bara vara. Fram emot eftermiddagen cyklade jag ner till svärföräldrarna och fortsatte softandet där. Det blev brygghäng, vattenpremiär för i år på min vattenskoter, grillmiddag och jordgubbar till efterrätt – precis vad jag behövde. Så himla praktisk att jag ”odlat” egen badboll till årets badsäsong också ?

(Visited 23 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Pia Widlund 12 juni, 2018 at 09:18

  Vilken härlig bild. Svensk sommar i ett nötskal!

  Reply
  1. Sara Borg 12 juni, 2018 at 09:34

   Jag trodde det skulle gå att bada också, men som den badkruka jag blivit så nöjde jag mig med att svalka fötter och ben längs in vid stranden… hahaha

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *