Häng med på Åsarnatrampet nu på lördag!

Nöjda segrare i Åsarnatrampet 2017

På lördag går en lokal cykeltävling av stapeln i Åsarna, lite drygt 7 mil söder om Östersund. Det är en perfekt dag för nästan alla cykelintresserade. Med klasser för de allra minsta upp till de allra mest vältränade, och ett superfint familjelopp som man faktiskt kan cykla tillsammans, så törs jag utlova en riktigt bra dag för både stor och liten!

Sista anmälningsdag är i morgon och du hittar all information du behöver på hemsidan http://www.guldbyn.nu/asarnatrampet/ 

Det går även att efteranmäla sig på plats på Åsarna Skidstadion på lördag från klockan 9:00 då tävlingsexpeditionen med nummerlappsutdelning öppnar. Om det är någon som är intresserad av att tävla för första gången, eller som bara känner sig lite osäker på Åsarna, så kan jag möta upp på tävlingsplatsen på lördags morgon/förmiddag och visa runt bland lite praktiskt, såsom var efteranmälan görs, hur starten går till, berätta lite kort om banorna osv. Hojta till här i kommentarsfältet, på messenger eller inne i She Rides Östersund/Åre-gruppen där jag lagt ut en liten blänkare om loppet. Det vore så roligt om du kom!

Förra året körde jag två klasser, dels motionsklassen över 17 kilometer med start klockan 11, som hade fått en delvis ny och riktigt fin bansträckning. Tidigare gick den en snutt på asfalt längs E45:an men den nya dragningen erbjöd istället riktigt fin skogsväg och stig. Den här klassen körs av motionärer, nybörjare, ungdomar och familjer. Jag lyckades komma i mål först av alla och tog därmed min första seger som vuxen i något motionslopp. Jag hann dock tyvärr inte vara med på prisceremonin utan fick skicka upp mamma som ersättare på prispallen, eftersom jag hade fått för mig att även starta i den längre klassen över 30 kilometer för elitmotionärer klockan 13. Den banan går delvis på samma stigar som den kortare motionsklassen, men är betydligt tuffare både vad gäller kupering och tekniska klurigheter. Extra roligt är att den går till min hemby Brånan och snurrar förbi gårdarna hos mina farbröder och kusiner. Återigen kom jag först över mållinjen… fast från slutet alltså… Jag rullade in som siste deltagare den dagen, inte alltför långt efter övriga, och var glad och nöjd ändå. Det var bara jag och sambon som dubblade loppen och när speakern ropade ut att jag redan vunnit förmiddagens klass så kändes det ju helgrymt ändå liksom.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *