Tävlingspremiär för bebben

Jag och magen (tillfälligt kamouflerad bakom chokladen) högst upp på prispallen

Japp, du läste rätt, jag och kalaskulan tävlade i lördags… eller på sätt och vis i allafall… Vi var ju på Åsarnatrampet, där L precis som förra året ställde upp i både den 17 kilometer långa motionsklassen samt i 30 kilometer för elitmotionärer. Själv hade jag med mig cykel och trampade runt en del i byn, ut på de första delarna av tävlingsbanan samt inne på skidstadion. Jag fick då frågan från tävlingsledningen om jag kunde tänka mig att vara föråkare i knatteloppet på 700 meter, och ett sådant ärofyllt uppdrag tackar en ju inte nej till förstås. Jag fick dra på mig funktionärsväst i stooor storlek, faktiskt var den så pass rymlig att till och med bebbens pappa också hade kunnat klämma in sig i den tillsammans med mig och magen. Men hur som helst. Det blev 700 meter över tre viadukter inne på skidstadion, via grus och sedan elljusspår ut i skogen och så lite kuperad asfalt på rullskidbanan och upploppet mot mål. Nu ska det väl ändå komma ut en liten cyklist va?

Sedan fick vi dessutom kliva högst upp på prispallen också. L vann korta klassen men kunde inte vara med på prisceremonin eftersom han just då var ute och tävlade igen i den långa klassen. Tipptopp, då fick jag och magen rycka in som ersättare – en ”välväxt” ersättare som speakern sa – och ta emot blommor, choklad och publikens jubel.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *