Bildblogg från Åsarnatrampet 2018

Min kille på upploppet i årets upplaga av Åsarnatrampet 30 km

Tiden går fort när en har roligt, brukar det heta, och som vanligt har dagarna snurrat på i hög takt för min del. Nu har jag ett par veckor ledigt och har bromsat in tempot något, då inser jag att jag alldeles har missat att lägga ut bildbloggen från Åsarnatrampet som ju gick av stapeln för nästan en och en halv vecka sedan. Skärpning, Sara!

Det blev lördag morgon och vi var på tävlingsplatsen bland de första. Jag körde cykelbussen och L cyklade den ca 5 kilometer långa sträckan hemifrån mamma som en första uppvärmning. Vädret var kanonfint, lite lagom varmt och sol med lätta stackmoln. Först ut på tävlingsprogrammet stod den 17 kilometer långa motionsklassen, där L var regerande mästare från i fjol. Det var jag också, men nu skulle jag ju av förklarliga skäl inte komma till start i år, vilket kändes lite surt. Väl på plats ryckte det ordentligt i tävlingsnerven vill jag lova. L kom hur som helst iväg bra och ledde från första backen, där mamma och jag stod och hejade, och in i mål. Bra förmiddagsjobb av honom där!

Foton ovan (2 st) lånade från Åsarna IKs facebook

L fick drygt en timmes återhämtning innan det var dags för start i den 30 kilometer långa elitmotionärsklassen. Där kom han iväg något sämre från start då det var trångt upp över den första viadukten ut från skidstadion, och det var allt jag hann se av honom innan det fem minuter senare var dags för mig att trampa runt 700 meter som föråkare för knattarna. Sedan fick jag min minut i stjärnglansen då det blev prisutdelning och jag fick hoppa in som ersättare för L och ta emot blommor, choklad och publikens jubel.

Strax därefter började det närma sig målgång. Anders Södergren spurtade lätt ner Jens Burman på upploppet och så var kampen om segern avgjord. L kom i mål runt tionde plats och var på dåligt humör efter att ha haft problem med cykeln.

Men dagen slutade ändå bra! Älsk på utlottningspriser alltså! L kammade hem ett ”checkhäfte” på 5000 kronor som kan användas hos de lokala företagare som gått in och sponsrat tävlingen. Han använde direkt en liten slant då han bjöd mamma och mig på middag på Åsarna Skicenter, och därefter ett lass med jordgubbar, grädde och kokosgrädde på Tempo, som vi tog med till syrran med familj i stugan och kalasade på.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *