5 cykliga favvoprylar

Tre av mina fem cykliga favvoprylar finns med på bild, hittar du dem?

Förra veckan listade jag 10 grejer jag älskar med MTB tillsammans med bloggkollegorna Helena och Elna. Det var så roligt att vi bestämde oss för att köra en ny lista och den här gången ska vi nörda ner oss i prylar! Cykling kan ju verkligen vara en äkta prylsport, samtidigt är det fullt möjligt att hålla det på en ganska clean nivå också om en vill. Jag hade mycket väl kunnat lista vår cykelbuss, eller ja, det är ju min sambos men du förstår. Den tar oss till tävlingar, är ombyggd (av sambon) så att det går att sova i den, och rymmer massor av cyklar och andra cykliga prylar. Fast en buss kanske inte räknas direkt som en pryl? Jag hade också kunnat lista de förträffliga cykelställen som L också har byggt, ett har vi i garaget och ett har vi i bussen, eller kanske trainern som vi sätter upp en räser i inne under vintern så att det går att cykla året om?! Men nej, inget av dessa kom med just den här gången utan här kommer mina 5 cykliga favvoprylar, och jag blandar högt och lågt!

 1. Cykelpumpen från Lezyne! Tro mig när jag säger att jag verkligen inte är en sådan som pysslar om min hoj, å nej. Jag är snarare en riktig slarver faktiskt, men med tiden har jag kommit att bli något bättre. För bara något år sedan pumpade jag inte ens däcken själv då jag aldrig riktigt fick pump-jäveln (förlåt) att fungera. Men det var innan den bästa pumpen ever flyttade in i vårt garage. Att lägga någon krona extra på en bra cykelpump är väl värt, eftersom den används nästintill varje gång hojen ska fram. Denna kostar från lite drygt 500 kronor på nätet.
 2. Suunto Spartan Ultra – en multisportklocka! Jag kör inte med cykeldator för att hålla koll på distans, fart och sådant utan tycker att det räcker gott för mitt behov med en bra klocka. Jag hade tidigare två enklare Suunto-klockor (har glömt namnet på modellen) som också fungerade riktigt bra för cykling, men fick möjlighet att köpa denna till ett riktigt bra pris för något år sedan genom en vän, och använder sällan något annat numera. Vill man följa sin träning över tid tankar man enkelt över klockan mot en app i mobilen via blåtand, eller ansluter den till datorn via laddkabeln. (Ordinarie pris på denna ligger runt 8000 kronor…!!! men det var alltså inte vad jag betalade).
 3. Klockhållare till cykelstyret! Visst funkar det att ha klockan på armen men ännu bättre att ha den på styret tycker jag. Det finns enkla (och superbilliga) hållare som ser ut som en ”gummiklutt”, som en bara klämmer runt styret och sedan drar åt med klockarmbandet. Supersmidigt och ger inga märken alls på styret tack vare det mjuka materialet. En sådan här hållare kostar på sin höjd ett par tior.
 4. Min hallonröda, högblanka stigcyklarhjälm från Poc! Eller egentligen färgglada cykelprylar generellt. Det spelar ingen roll om det handlar om att cykla på landsväg, i skogen eller på fjället, du vinner på att synas ordentligt. Dels minskar risken för att du skrämmer någon gångtrafikant om hen sett dig i god tid, men du minskar också risken att själv bli påkörd. Fram för mera färg helt enkelt! Jag köpte den här hjälmen på halva priset på Stadium i Lindvallen, Sälen, förra sommaren.
 5. En command post eller dropper post som det också heter! Det är helt enkelt en sadelstolpe som gör att du via ett reglage på styret enkelt kan höja och sänka sadeln samtidigt som du cyklar. Nu kanske du undrar varför en skulle behöva det? Jo, om du cyklar mycket stökig terräng, eller om du som jag är en ganska ovan terrängcyklist, så är det guld värt att snabbt och enkelt kunna skjutsa ner sadeln när du exempelvis ska köra utför. Då behöver du flytta bak tyngdpunkten rejält, bakom sadeln, och då vill du inte fastna – tro mig. Eller om du ska över ett riktigt rotigt eller stenigt parti där du misstänker att du kan komma att behöva sätta ner foten, då är det också tryggt att åka ner lite närmare marken. Jag älskar mig stigcykel från Specialized som kom med kommande post i originalutförande!

Nu är du kanske lika nyfiken som jag på vilka 5 favvoprylar som bloggkollegorna har listat? I så fall tycker jag att du omedelbums ska klicka dig vidare till Helena och Elna, för det tänker jag göra, men lämna gärna en kommentar här först och berätta vad du har för cyklig favvopryl.

(Visited 112 times, 1 visits today)

6 Comments

 1. Pingback: Fem cykliga favvoprylar - Helena Enqvist

 2. Hasse 28 juni, 2018 at 08:35

  Klockan! Var tvungen att googla den och blev nästan lite kär. Den i guld väckte en nästan galet habegär… 🙂 Min favvopryl är nog den lilla vita mössan jag har under hjälmen för att slippa svett i ansiktet, jag har ett par stycken och den första köpte jag i Spanien för fem (eller är det kanske rentav 6) år sen och har sedan aldrig cyklat utan. Grym grej!

  Reply
  1. Sara Borg 28 juni, 2018 at 09:10

   Klockan, jag vet! Jag kände samma sak när jag först såg den, som att den var gjord för mig, men blev avskräckt på priset förstås och försökte förtränga den. Hade sedan sagolik tur som råkade nämna den för rätt person vid rätt tillfälle och vips så blev den min för ca halva priset, vilket var vad jag hade lagt i min ”klockbudget” där och då.

   Reply
 3. King 3 augusti, 2018 at 10:02

  Very good info. Lucky me I found your blog by
  chance (stumbleupon). I’ve saved as a favorite for later!

  Reply
 4. Pingback: Listan: 3 fina (cykliga) sommarminnen! – Sara Borg

 5. Pingback: Winter is coming, depp eller pepp? – Sara Borg

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *