She Rides testade SM-banan på Frösö Park

Helena & Anders hälsar välkomna till SM-banan

Under fem dagar i juli ska Sveriges mountainbikeelit göra upp om SM-medaljerna på Frösö Park, alldeles utanför Östersunds stadskärna. Mästare kommer att koras i sprint, cross country och stafett. Arrangörerna bygger banor för fullt och ser gärna att de körs in ordentligt, varför vi She Rides-ambassadörer i Östersund/Åre-gruppen bestämde oss för att förlägga ett event där ute. I torsdags kväll samlades ett gäng nyfikna och lite nervösa tjejer för att öva teknik, och inte minst få testa en riktig SM-bana. På plats fanns även Niklas Wallner, duktig downhillcyklist, Anders Brommé från svenska cykelförbundet och Sara Stenberg som är projektledare för mountainbike-sm. Själv stod jag över cyklingen, det börjar bli tungt att cykla kuperat och okända stigar känns lite osäkert såhär i graviditetens åttonde månad, men jag ville såklart inte missa tillfället att till fots spana i delar av banan och peppa tjejerna.

Planen var att gemensamt rulla banan och stanna till vid de tekniska klurigheterna för tekniktips och lite träning. Helena guidade tryggt och säkert runt och Niklas visade snyggt hur hindren skulle tas – riktigt imponerande att se hur lätt det kan vara när en väl kan!

Efter att alla hade fått prova på stenkistor, hopp, drop, rötter, storstenar och lite lera så hade Anders ordnat med kaffe, bulle och frukt inne på hotellet. Det blev en riktigt trevlig kväll med cykel, endorfiner, snack och vänskap. Vi fick till och med några nya medlemmar i gruppen under kvällen och närmar oss nu faktiskt hela 200! Om du är nyfiken så sök upp vår Facebook-grupp. Det är en supgrupp till den stora She Rides-communityn och det kostar ingenting att vara med. Vår ambition här är att alla ska kunna hänga på – cykling är för alla! Till veckan träffas vi ambassadörer – Erika, Helena och jag – för att planera nästa event så håll utkik i gruppen, vi lovar att det kommer något för den landsvägsintresserade också alldeles snart.

Och sist men inte minst, som Anders berättade under kvällen så saknas det fortfarande funktionärer till SM-tävlingarnas första dagar, onsdag och torsdag 18-19 juli. Att stå som banvakt vid de tekniska klurigheterna är ett ypperligt tillfälle att spana in hur eliten bemästrar svårigheterna och få med sig något hem som utvecklar den egna cyklingen. Arrangörerna bjuder på mat, dryck och kanske någon överraskning. Om du är intresserad så kan du anmäla intresse via länk här >>

(Visited 56 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Mountainbike-sm 2019 är igång! – Sara Borg

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *