Den växande magen

De sista två till tre veckorna har det blivit tungt. Så tungt att gå uppför trappen hemma att jag ibland måste kasta mig på sängen en stund när jag kommit upp för att bara vila benen en liten stund. Så tungt att jag ibland inte känner att jag kan andas ordentligt. Så tungt att jag ibland nästan inte tar mig upp efter att ha suttit eller legat ner. Min barnmorska fick påminna mig om att det tunga inte handlar om verklig tyngd som i kilon. Faktum är att jag på riktigt blev förvånad när jag insåg att jag bara väger 1,5 kilo mer nu än jag gjorde i vecka 22 (alltså i mitten på april). Jag gick alltså upp ganska snabbt i vikt och hade en brant kurva i början på graviditeten, som därefter planade ut och nu förvisso fint fortsätter uppåt men bara med några hundra gram för varje besök och rutinkontroll. För det är inte så det känns. Jag känner mig som en flodhäst som väger flera hundra kilo. Eller möjligen som vanliga jag men med väldigt tung packning. Benen orkar ingenting och flåset ska vi bara inte prata om. Kroppen alltså, vilken märklig grej egentligen.

För ett par veckor sedan gick jag iväg på gravidmassage för första gången, vilket var ljuvligt. Jag undrade varför jag inte tagit tag i det tidigare och bestämde mig för att fortsätta gå fler gånger. Idag var det dags. Jag hade bokat tid på lunchen och stack glad i hågen iväg. Fötterna har varit lite mer svullna än vanligt den här veckan i hettan, så jag såg fram emot lite hjälp med cirkulationen i benen och en rejäl omgång på skulderpartiet. Dessvärre blev det uppenbart att magen vuxit på sig. Sist låg jag bekvämt på massagesängen med en speciell madrass med hål för magen, den här gången var det inte alls lika skönt. Vi försökte att ”kudda upp” lite extra under höfterna för att frilägga magen ännu mer, men det hjälpte inte. Buhuu. Jag som tänkte att massagen skulle bli min lyx nu under kommande veckor får nog tänka om. Tips på lyx som gör gott för preggon mottages därför tacksamt!

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *