Altanträning på kvällskvisten

Som gravid så tål en ju varken solen eller värmen särskilt bra, så i helgen har jag hängt så mycket som möjligt i skuggan under ett parasoll ute på vår altan (där det trots allt har fläktat litegrann då och då och därför varit svalare än inomhus). Energinivåerna var väl inte precis på topp, men så igår kväll när hela altanen äntligen gått i skugga och temperaturen sjunkit någon enstaka grad så fick jag ett infall. I ugnen väntade en chokladkaka och jag peppade mig själv med mitt gamla motto ”allt är bättre än inget” och fick till en kvarts välbehövlig altanträning med gummiband, kroppsvikt och ett par hantlar. Det är möjligt att det gjorde mer nytta i själen än i musklerna, men ändå, nu är jag verkligen glad för det lilla! Här kommer upplägget om du också är sugen på ett snabbt pass till kvällen:

15 minuter altanträning

Du behöver: gummiband och hantlar

Block 1 (fokus rörlighet)

3 varv av:

15 x skulderbladsaktivering (med gummiband, googla övningsexempel)

15 x tåhävningar

15 x benböj med armarna sträckta rakt uppåt

Block 2 (fokus styrka)

3 varv av:

20 x bicepscurl med hantlar (10 på varje arm)

5 x axelpress med hantlar

10 x marklyft med hantlar

(Visited 29 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: På jäsning – Sara Borg

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *