My kind of ride

Tant Grön och Tant Gredelin

God morgon i ökenhettan!

Vilken sommar vi har! Att klaga på vädret leder ingen vart så det tänkte jag försöka hålla mig i det längsta ifrån, men visst är det lite läskigt med de följdeffekter som värmen för med sig? Vi har många skogsbränder som härjar i länet och brandlukt och rök har blivit vardag. Vi står även inför risk att drabbas av vattenbrist så nu försöker jag hushålla med det också, även om jag älskar att duscha länge. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Tänk dig för en extra gång när du använder vatten – är det här nödvändigt just nu?

Jag har sovit på madrass i vårt TV-rum på nedervåningen i natt. Vi har gamla fönster i vårt hus som inte går att öppna hur som helst, så vi kan inte vädra övervåningen där sovrummet ligger. Trots att vi har rullgardiner neddragna i alla fönster så är det kokhett där uppe. Efter ett par nätter med riktigt dålig sömn i värmen så funderade jag på allvar på att flytta ut på altanen, men tänkte att jag börjar med att byta våning. Sagt och gjort. Äntligen en natt med bra sömn, även om en vanlig skumgummimadrass inte är det bekvämaste man kan sova på. Inte i vanliga fall och verkligen inte som gravid i åttonde månaden, men ändå. Sömn i 6 ostörda timmar och sedan lite ljudboksslummer i ett par timmar till satt riktigt bra vill jag lova.

Fast det var egentligen inte alls det jag hade tänkt skriva om, nej, jag skulle ju visa er vad jag trampar runt på nu när jag blivit för tjock om magen för att sitta framåtfälld på mountainbike. Titta vilka fina hojar vi har! När vi bodde i stan cyklade jag nästan varje dag till och från jobbet på någon av dem. Nu när vi bor på landet blir de inte lika flitigt använda, men det ska bli ändring på det nu. Jag tar en tur till ICA och köper jordgubbar, eller bara trampar en vända runt byn för att hålla igång cirkulationen i mina svullna gravidfötter. Tant Grön och Tant Gredelin heter de.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *