Fördelar med att vara höggravid på sommaren

Jag går fortfarande på dagliga promenader, men de har blivit väldigt korta på sista tiden. Dock har jag slutat bemöda mig om att ta på strumpor och riktiga skor… jag når nämligen inte riktigt ner till fötterna längre…

Japp, nu börjar det bli så pass att jag oftare blir bemött med ett ”jobbigt att vara höggravid i den här värmen va?” snarare än ett ”hej, kul att se dig!”. Det kan kanske bero på att jag konstant är svettig, flåsig, ser trött ut och vaggar fram med blytunga ben och ond rygg. Och visst håller jag med om att det är olidligt varmt just nu. Värme har aldrig varit min grej. Med ljus, känslig och fräknig hy har solen aldrig varit min bästa vän och värme generellt gör mig trött och svag. Som liten låg jag helst inomhus på varma sommardagar och läste böcker. Men, och jag menar verkligen det här, det finns faktiskt ett gäng fördelar med att vara höggravid en fin sommar också. Hör här:

  • Det är lätt att klä sig. Bikini med en klänning över eller sport-topp, shorts och linne funkar alla lediga dagar! En kjol och t-shirt går bra på kontoret.
  • Det gör inget att fötterna svullnat upp så pass att det är svårt att få på sig riktiga snyggskor. De flesta använder ändå sandaler eller flipflops, så en passar in ändå – till och med på kontoret.
  • Det är billigt! Tänk om detta varit en standard jämtlandssommar, då hade jag behövt investera i dyra skalplagg och större stövlar för att kunna leva ett någorlunda vanligt Sara-liv med utomhustid varje dag.
  • Visst är väl ändå humöret generellt lite bättre när det är finväder? Jag vill tro det i varje fall. Och hjälp med att hålla humöret uppe, det behövs verkligen under graviditetens slutskede.

Kommer du på fler fördelar? Dela i så fall gärna med dig i en kommentar!

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *