Micromuffins (recept)

Hello i värmen!

Hur mår du? Min fysiska förmåga har kraftigt försämrats de senaste veckorna och det börjar sätta sig mentalt. Jag har ont i mina svullna fötter, ont i bäckenet och får sammandragningar så det står härliga till oavsett om jag ligger still på soffan eller om jag rör på mig. Jag tycker själv att jag har kämpat på bra med humöret under hela graviditeten och inte haft några utbrott alls, trots att jag har mått skit periodvis, men nu börjar tålamodet sannerligen tryta när jag knappt kan röra mig längre. Jag har blivit en riktig gnällis! Fy, trivs faktiskt inte med mig själv alls när det är så. Därav inga peppiga träningsinlägg från min sida den senaste tiden. Men men, det är till att bita ihop nu och kämpa hela vägen fram till målsnöret.

Förresten, om det är någon som är cykelsugen så kör Erika stigcykling för She Rides-gruppen i Brunflo i kväll. Jag tror att samling är nere vid Bike Parken (elljusspårets parkering) klockan 18. Räkna med att trampa ca 1,5 timme och sedan ryktas det om ett dopp i Storsjön efteråt om en vill det. In på facebook så finns det ett inlägg där du kan kommentera så att Erika vet att du kommer.

Men ja, det var varken gnälla eller skriva om stigcykling som jag egentligen hade tänkt göra, utan tipsa om snabba micromuffinsar som jag slängde ihop tidigare under veckan. Jag skulle lika gärna kunna kalla dem för minut- eller snabbmuffins, för det går nästan på nolltid att göra dem – perfekt om du får oväntat besök och vill bjuda på något gott till kaffet!

Recept 6 st micromuffins

Du behöver:

 • 15-25 g smör
 • 4 msk mandelmjöl
 • 2 msk kakaopulver
 • 2 msk sötning (socker, sötströ eller liknande)
 • 1 tsk bakpulver
 • 2 krm vaniljpulver
 • 1 nypa salt
 • 2 ägg
 • Valfri smaksättning, tex hallon, några klickar jordnötssmör eller hackad choklad
 • 6 st stora muffins- eller bullformar

Gör såhär:

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i microvågsugnen. Häll ner äggen och det smälta smöret i bunken och rör om ordentligt med en gaffel tills du har en slät smet. Klicka ut smeten med en slickepott i formarna och tänk på att den kommer att svälla rejält. Tryck eventuellt ner hackad choklad eller någon annan valfri smaksättning i smeten. Ställ in 3 st formar i microvågsugnen åt gången (på en tallrik) och kör på full effekt i 1-1,5 minut. I min micro som är väldigt gammal är det perfekt med 80 sekunder. Då har smeten stelnat helt men utan att bli torr.

Ät och njut! //Sara

(Visited 77 times, 1 visits today)

3 Comments

 1. Elna 3 augusti, 2018 at 18:54

  Skickar en miljard peppkramar! Snart, snart, snart är liten på rätt sida magen <3

  Reply
  1. Sara Borg 4 augusti, 2018 at 13:29

   Tack fina fina Elna <3

   Reply
 2. Pingback: Bloggsvepet är tillbaka! - Helena Enqvist

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *