Listan: 3 fina (cykliga) sommarminnen!

Cykellycklig en sen kväll i juni efter sommarens allra bästa cykling!

Alldeles slut är den väl inte direkt, cykelsommaren 2018, men nästintill i varje fall. Oavsett väder så börjar min höst officiellt den 1 september och alldeles snart är vi där. Höggravid som jag är så avslutade jag ju faktiskt dessutom cykelsommaren lite i förtid just i år, så att det kommer en lista nu med mina tre finaste minnen känns inte ett dugg knasigt. Och vet du vad det bästa är? Bloggkollegorna Elna och Helena kommer att dela med sig de också. Kanske kommer du ihåg att vi körde några gemensamma inlägg i början på sommaren – 5 cykliga favvoprylar och 10 grejer jag älskar med MTB?!

Stigsprätt på lilla slingan

Det blev aldrig något blogginlägg av det, men det var ohotat mitt allra, allra bästa cykelminne från det här sommaren. I all sin enkelhet. Det var en kväll i juni när jag inte hade ”vågat” stigcykla på ett tag. Min fysiska form som gravid har verkligen gått upp och ner från vecka till vecka och ibland har jag knappt orkat trampa på plant underlag. När träningssjälvförtroendet går i botten blir det ofta så att jag undviker sakerna ett tag för att inte bli helt knäckt. Men så den där kvällen, solen sken och det var ett sådant där magiskt ljus som bara juni bjuder på, du vet när vi här i norr har ljust nästan dygnet runt. Stigarna i skogen var torra och fina och naturen var sådär härligt ljus och grönskande som den bara är i början på sommaren. Jag tog ut min stigcykel och trampade i sakta mak iväg på min favoritslinga i skogen här hemma. Först går det uppåt och visst var det lite tungt där, men sedan går det flowigt neråt och jag hade världens bästa känsla. Jag tror aldrig, trots den stora magen, att jag har kört så tekniskt bra där förut någon gång! Cykeln och jag var ett team och jag behövde knappt trampa alls på flera kilometer utan kunde nyttja naturen och dämperiet till att hålla farten uppe. Det var så jäkla härligt, rent ut sagt!

Mys runt byn på ”tant Grön” och ”tant Gredelin”

Den här sommaren har jag allra allra mest cyklat på våra gamla damcyklar som jag döpt till tant Grön och tant Gredelin. När vi bodde i stan så användes dessa flitigt som pendlarhojar till jobb, affär, gymmet, ner på stan, hem till släkt och vänner och så vidare. Sedan vi flyttade hit till landet för drygt två år sedan så blir det mer att cykling oftast sker längre sträckor och då utförs på våra ”fincyklar”. Med gravidmage och dålig kondis så är tantcykel betydligt bekvämare så jag har kört massor till affär, rutinkontrollerna hos barnmorskan men också bara lite mysrull runt byn på kvällarna för att hålla igång cirkulationen i benen när bäckensmärtorna satt stopp för fler promenader.

Sista äventyret på min skogsmaskin

I början på juli åkte vi till favoritstället Högbo, några mil inåt landet från Gävle. Min mage hade varit stor och i vägen rätt länge redan då, så jag hade inga höga förväntningar på min cykling utan var rätt inställd på att promenera, styrketräna, bada och äta gott, men ett cykelpass skulle ändå genomföras. På söndagsförmiddagen trampade jag iväg på MTB-arenans blå slinga över 10 kilometer, som jag åkt flera gånger förut. Den är enkel, lättrampad och så fin med en blandning av skogsbilväg och snäll stig. Tyvärr blev de små guppen ändå alltför påfrestande på mina magmuskelfästen så för varje kilometer fick jag allt ondare, så pass att jag helt enkelt fick avbryta och vända hemåt på en gångväg efter lite drygt halva distansen. Det föll en liten tår när jag insåg att det var färdigcyklat på MTB för den här sommaren, men såhär i efterhand är det ändå ett riktigt fint minne. Det kom nämligen att bli min allra sista tur på min favoritcykel alla kategorier, min älskade skogsmaskin, som några veckor senare fick flytta hem till en ny ägare. Det i sin tur betyder att jag snart kommer att ha en alldeles sprillans ny hoj i stallet i stället. Slutet på en era betyder början på en ny!

Nu är jag väldigt nyfiken på att spana in Elnas och Helenas listor. Klicka på länkarna (namnen) om du också är det så kommer du vidare! Och du, dela gärna med dig av dina finaste sommarminnen i en kommentar eller ett eget blogginlägg. 

(Visited 38 times, 1 visits today)

5 Comments

 1. Pingback: 3 cykliga sommarminnen - Helena Enqvist

 2. Helena Enqvist 21 augusti, 2018 at 19:03

  Erika visade mig den lilla slingan när vi var hemma hos dig och åt i somras, anar att det var samma som kördes i början av sommaren med sheridesgänget, hursom var den superfin och utförsåkningen sen!
  Jag tittar också tillbaka på en otroligt fin cykelsommar vi grejade här i stan, även om du inte kunnat vara med och cyklat så har vi cykelhängt mycket. Den där kvällen i spikis med fika och stigcykling och Lars och Hasse och sprintstartar. det var något det!

  Reply
  1. Sara Borg 23 augusti, 2018 at 10:11

   Haha, ja, Lars och Hasse gick verkligen in för de där sprintstarterna ???

   Reply
  1. Sara Borg 23 augusti, 2018 at 10:10

   ?

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *