Förra veckans

Höstig fredagsmorgon påväg till barnmorskan på rutinkoll – äntligen läge att rota fram den långa, stickade favoritkoftan från förra året!

Förra veckans värsta

Att det inte kom någon bäbis! Jag hade ett litet mentalt breakdown där en dag eller två faktiskt då jag nästan var handlingsförlamad och bara gick runt och väntande. Sedan lyckades jag ställa om huvudet så nu känns det bra igen och jag utvecklar det där mer i ett eget inlägg tror jag.

Förra veckans mående

Om jag ska vara ärlig så tror jag att jag mår oförskämt bra för att vara i gravidvecka 41? Alltså jag har ju inget att jämföra med, men… Visst, jag mådde riktigt illa och kräktes två förmiddagar förra veckan, och gå klarar jag knappt på grund av smärtor i rygg och bäcken, men i övrigt. Jag sover rätt så bra och är bara uppe och kissar 1-2 gånger per natt. Utifrån vad jag läst och hört är det inte ovanligt med 6-7 gånger per natt, så jag klagar inte. Visst är jag lite tröttare än vanligt på eftermiddagarna men motstår jag bara frestelsen att ta en tupplur (som sabbar nattsömnen big time!) så är det inga problem. Visst ska en vila som gravid men att ta det lugnt och läsa en bok är också vila. Sova på dagtid är inget för mig utan det sabbar bara min dygnsrytm, och det om något gör mig orkeslös.

Förra veckans bok

”Judasvaggan” av Caroline Engvall. Uppföljaren till ”Ärren vi bär”. Ett dött spädbarn, ömsint inlindat i en filt, hittas i en strandad roddbåt vid Årstaviken och Ulrika Stenhammar, utredare vid Citypolisens sexualbrottsgrupp, kopplas in. Journalisten Lovisa Ling lider av sviterna efter sexuella övergrepp. Just när hon tänker att hennes karriär är över stöter hon på ett ärende hon inte kan släppa. Ett globalt nätverk på internets skuggsida skyr inga medel för att utnyttja små barn, med stora pengar och makt inblandade. Ett informellt samarbete mellan den rutinerade polisen och den unga journalisten inleds. Men de båda kvinnornas relation utvecklas i en riktning som ingen av dem hade räknat med. Tills Ulrika Stenhammar inser att Lovisa Ling döljer något för henne, något som kan få livsfarliga konsekvenser för dem båda.

Förra veckans firande

Bäste Nilas fyllde 7 år igår och det firades såklart! Han önskade sig gameing-lurar och verkade rätt så nöjd (minst sagt) över den presenten. Bild finns på mitt instakonto, @saraeborg heter jag där.

Förra veckans jobb

Höll lagom tempo i början på veckan och betade av såväl avdelningens måndagsmöte som ett styrelse-/koncernledningsmöte på tisdagen utöver allmän admin. Sedan tog det lite stopp. Onsdag och torsdag var jag otroligt oproduktiv då jag hade tankarna på annat håll. Visst jobbade jag men inte med varken hjärna eller hjärta på rätt plats. Sedan startade jag om mentalt på fredagen och då blev det plötsligt roligt igen, så pass att jag lade nån timme både på fredagskvällen och lördagsmorgonen på arbete – inte alls för att jag behövde utan helt enkelt för att jag var taggad! Stort älsk på den känslan!

Förra veckans motion

Efter att ha haft det kämpigt ett tag med promenadrutinen så tog jag mig i kragen och är nu tillbaka i att ta dagliga promenader. Eftersom jag har lite svårt att gå så tar jag det väldigt lugnt och går inte alls långt, men kroppen mår som bäst när jag kommer ut, så det känns superbra att ha fått den vanan på plats igen – heja mig! (japp, det är viktigt att klappa sig på axeln när man gör investeringar i sin hälsa eller andra bra saker, glöm aldrig det!). Sambon sprang lopp också förresten och det är ju alltid kul att hänga med på även när en inte kan delta själv. Mudrace gick av stapeln på onsdagskvällen och med start och mål mitt ute i skogen på Östersunds skidstadion så blev det många steg reggade för min del också den kvällen.

Men nu är det alltså en ny vecka och jag måste stänga datorn och göra mig klar för ännu ett löplopp – som publik alltså. Ikväll är det dags för Blodomloppet här i Östersund och både mamma och Lars ska vara med. Jag önskar dig som läser en riktigt fin vecka! 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *