Höstlistan 2018

Jag längtar massor efter att få jogga i frisk och klar höstluft och sedan få sitta ute på bron och bara filosofera

Åren går men traditioner består! 2014 fick jag höstlistan som en bloggutmaning från Helena och den har sedan fått hänga med höst efter höst efter höst. Jag tror att den egentligen var mer cyklig, men jag modifierade den lite redan från första året och sedan har den hos mig sett likadan ut. Det var meningen att årets upplaga av listan skulle komma ut den 1 september, vilket jag räknar som den officiella brytpunkten för en ny årstid, men den morgonen åkte vi in till BB så jag hade liksom lite annat att pyssla med just då. Men här är den äntligen, min femte lista på temat höst och träning!

Årets höstlista!

1. Känner du dig lycklig och glad nu när hösten är här?
Utan tvekan! Jag älskar höst och ser så mycket fram emot just den här, vår första tillsammans med Lill-Stina!

2. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?
Gissningsvis min skaljacka i lila och orange från Haglöfs. Jag tänker att den blir perfekt på alla barnvagnspromenader som jag har föresatt mig att jag ska komma ut på. Den står emot lite regn, kanske inte precis skyfall, men sådant där lite lagom som jag tänker att vi kanske kommer att få en hel del av nu när sommaren var så torr. Jag började promenera redan första dagen efter vi kom hem från BB (rekommenderas efter kejsarsnitt som Stina kom med), men jackan gick inte på förra veckan. Idag hade magen dock gått ihop så pass att jag fick ihop dragkedjan, heja kvinnokroppen!

3. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan – hur såg ditt liv ut?
Tack och lov för bloggarkivet säger jag bara! Utan det hade jag aldrig klarat av att svara på den här frågan för mitt minne tycks vara ungefär som en guldfisks… Jag läser mig till att jag jobbade i Stockholm mycket under förra hösten, i princip varje vecka. Hemma njöt jag av lugnet, mysig höstlöpning och gött familjehäng i föräldrahemmet i Brånan och uppe i Åre.

4. Vad gör du om dagarna egentligen?
I vanliga fall jobbar jag som HR- och kommunikationschef i buss- och resebranschen men just nu är jag föräldraledig. Har inte direkt hunnit etablera rutiner ännu, vi har ju fortfarande pappan hemma också på sina 10 pappadagar, så vi väntar lite med att styra upp livet tills vi är ensamma hemma, Stina och jag.

5. Vad ska du köra på för cykel i höst?
Det har jag ju ännu inte avslöjat, och det tänker jag inte göra nu heller, men för att göra en lång historia kort så sålde jag min skogsmaskin (Specialized Rhyme) för lite drygt en månad sedan och väntar nu på något nytt till stallet. Har en rejsig Specialized Era också så om nytillskottet dröjer så står jag absolut inte utan hoj, utan när kroppen känns redo för att börja trampa lite igen så kan jag ta fincykeln.

6. Vad lyssnar du på för musik just nu?
Vad än min sambo dragit igång. Jag vill helst ha tyst och lugnt runtomkring mig när jag är hemma, särskilt om jag har haft stressigt och mycket på jobbet, medan han trivs bra med hög musik. Där får vi kompromissa och oftast väljer han något lite mer stillsamt när jag är i närheten, eller så har han på sig lurar, förutom när han tränar för då kan hela huset dunka. Tack och lov är det ju inte så långa stunder.

7. Tänker du resa någonstans i höst?
Ja, det vill jag gärna göra. I vanliga fall reser jag så mycket i jobbet att jag på den lediga tiden värdesätter att få vara hemma och ta det lugnt. Nu är situationen lite omvänd och jag hoppas att det ska fungera med både lite kortare och längre resor. Exempelvis vill jag gärna behålla traditionen med en Åre-weekend nu i slutet på september då det är höstmarknaden. Jag vet inte riktigt hur många år vi har varit iväg på den nu med familjen. Sedan tänker jag mig några helger hos mamma med höstiga utflykter, kanske en helg i Stockholm och om allt går riktigt bra så varför inte en vecka utomlands också i november när medelhavsklimatet är ungefär som svensk sommar, det vill säga ganska svalt och behagligt.

8. Tre senaste loppen/tävlingarna?
Shit pommes frites, jag har ju inte tävlat något i år! Eller jo, jag skidade ju ”Åk en mil vinn en bil” på långfredagen, men att mysåka det tillsammans med familjen det räknar jag kanske inte riktigt som tävling. Något annat lopp än det kan jag inte komma ihåg. Som publik har jag nyligen varit på Blodomloppet och Mudrace.

9. Vad är bäst med sommaren?

Det är massor som är bra med sommaren, men om jag måste välja så är det nog ändå ljuset. Att dagarna är långa, energin är på topp och det känns som om en hinner med så mycket mer på dygnets 24 timmar än på vintern.

10. Vad är sämst med sommaren?
Tråkig fråga. Varför leta efter saker att klaga på liksom? Pass på den!

11. Senast köpta cykelpryl!
Det måste vara vår multisportvagn, en Thule Chariot Sport 1. Vi har alla tillbehören så vi kan använda den som cykelvagn, för löpning, längdskidåkning och promenader. Nu kommer det nog att dröja ett tag innan vi tar premiärturen efter cykel, men det är något jag ser väldigt mycket fram emot.

12. Ditt bästa träningstips inför hösten?
Hösten är för de allra flesta helt perfekt för kravlös och lugn träning, särskilt för de som tävlat under sommaren. Försök vara ute i naturen så mycket som möjligt, den är så vacker nu och du behöver allt dagsljus du kan få. Själv tänker jag mig att jag ska promenera mycket och så småningom också börja cykla korta turer i skogen eller ge mig ut och gågga igång löparbenen lite smått.

13. Hur ser du på framtiden?
Det finns bara en väg och den går framåt! Jag lever livet här och nu med stor framruta och liten backspegel.

Nyfiken på hur jag tyckte och tänkte förr? I så fall hittar du mina gamla höstlistor här! Jag vill förresten gärna höra hur du tänker, blogga gärna din lista och länka i en kommentar här så att jag kan få ta del av den.

(Visited 28 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Om allt som blev och det som inte gjorde det – Sara Borg

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *