Promenader och promenader och promenader

Stina i barnvagnen en regnig kväll i början på september

Nu har det gått 18 dagar sedan Lill-Stina kom till världen (med kejsarsnitt), och vi börjar så sakta hitta vardagsrutiner för mat, sömn och motion här hemma. Jag visste förresten nästan ingenting om kejsarsnitt innan då jag var så väldigt inställd på att föda vaginalt, och inte fick en med sig så mycket kunskap från BB heller om en ska vara ärlig. Eller så hade jag så mycket fokus på Stina att jag missade det?! Men en sak snappade jag upp i varje fall och det hade jag med mig från tidigare operationer som jag gjort också, att rådet är att en ska röra på sig så snart som möjligt. Dagliga promenader, givetvis i en takt och längd som känns bra, rekommenderas för att hålla igång blodcirkulationen och därigenom minska risken för blodproppar samt påskynda läkningen. Det är förstås ett råd jag hyllar och följer slaviskt – jag som verkligen förespråkar motion som medicin för det mesta!

När Stina var 3 dagar gammal var vi ute på vår första barnvagnspromenad (10 minuter) och sedan har vi fortsatt med dem i stort sett varje dag och ökat på längden lite allteftersom. Ibland blir det två vändor ifall pappan vill med ut en sväng han också. Stina trivs sisådär i vagn än så länge, idag var faktiskt första gången hon sov nöjt igenom hela rundan, så ibland har vi henne i bärselen istället och särskilt om vi går ut två gånger. Stina älskar bärselen!

Jag längtar så mycket efter att få smyga igång med träning igen här längre fram i höst. Jag har inte på något sätt bråttom och jag njuter av att känna hur motivationen byggs upp inom mig så mycket att det bubblar. Nu håller jag tummarna för att snittet fortsätter läka fint och tills dess promenerar jag glatt vidare tillsammans med Stina. Jag älskar att vara utomhus på hösten och tänker njuta tillfullo av varenda barnvagnspromenad, hur kort eller lång den än är.

(Visited 26 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Jag har börjat träna på att träna! – Sara Borg

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *