En hyllning till kvinnokroppen och powerwoman

Preggotightsen som fortfarande sitter tipptopp

För lite drygt 3 veckor sedan var jag jättegravid med en jättemage. Den här fredagen hade jag gått 9 dagar över tiden och kände mig stor och trött på att vänta. Om du glömt exakt hur stor min mage var, eller om du är ny som läsare här, så bara måste du klicka på länken för att se fotot. Natten efter började vattnet att sippra och på lördagsmorgonen fick vi åka in till förlossningen där vi någon timme senare blev inskrivna. Då hade jag på mig världens bästa preggotights. Ett och ett halvt dygn senare fanns lilla Stina hos oss.

Jag har hyllat tightsen från Powerwoman förut, i det här inlägget från i maj, och det här kommer delvis att bli en repris på det. Men nu vet jag att tightsen inte bara är kanon för preggosar utan minst lika bra även som postpreggo. Jag använder dem nämligen mer än någonsin. Den höga midjan är så skön som gördel för att hålla ihop den ”lösa” magen och de sitter lika bra oavsett om jag har mudden uppdragen eller nervikt (se bilderna nedan). Tänk att mudden fortfarande känns stadig och stöttande, trots att den för inte alls länge sedan töjdes runt hela den där stora magen som jag hade då – amazing! Och tänk att magen kunde töjas ut och bli sådär stor. Det är minst lika amazing. Kvinnokroppen är verkligen fantastisk.

Synd bara att tightsen inte längre finns i sortimentet. Det hoppas jag kommer att ändras. Jag hoppas också att alla gravida, och andra kvinnor som vill ha lite stöd för magen, unnar sig det lilla extra. För ja, de kostar, men det är de så värda. Använder en dem hela tiden blir dessutom kostnaden per gång låg.

Att jag ens har dem överhuvudtaget är lite av en solskenshistoria. I min jakt på något snyggt att köpa googlade jag som ”nygravid” friskt och hittade flera blogginlägg med några år på nacken där gravidtights från Powerwoman nämndes som de bästa på marknaden. Jag surfade in på deras webbsida men kunde inte se att de hade några i sitt sortiment. Jag släppte det för stunden men kom flera gånger tillbaka till att jag ville försöka få tag på ett par. Kanske kunde jag hitta något begagnat? Så en kväll när jag satt och slökollade instastories så hade Powerwomans powerkvinna Anna Wretling ett inlägg om kvalitet på kläder och på vinst och förlust skickade jag iväg ett DM med en fråga om de möjligen hade några preggotights på lagret som de ville sälja ut. Anna svarade i princip direkt att det faktiskt var mycket möjligt och att jag skulle slänga iväg ett mail till deras orderbrevlåda. Sagt och gjort. Dagen efter fick jag svar från gulliga Karolina och inte många dagar senare kunde jag swisha betalningen och sedan hämta ut ett paket hos mitt lokala ombud. Hur bra service och bemötande var inte det?! På så sätt fick jag tag på ett par tights som egentligen inte finns på marknaden längre, ibland ska en helt enkelt ha lite tur!

Varför är de så bra då? Jo, till skillnad från andra märken/modeller (jag har även boob och trainingforpregnant) så är dessa i ett lite ”hårdare” material, eller hur jag nu ska beskriva det. Alltså de känns tjocka, stadiga och rejäla, men ändå mjukt tightsiga om du förstår? De håller in och ihop på ett sätt som ger stöd men utan att klämma. Mina andra preggotights är betydligt sladdrigare och får lösa knän och ganska dålig passform efter att ha suttit på en stund, men inte dessa! De håller formen träningspass efter träningspass, dag efter dag. Jag har testat dem rejält under graviditeten både på gågging (såååå skönt stöd) och i gymmet. Nu efter Stina kom till världen använder jag dem till vardags hemma. De är helsvarta med guldiga detaljer, som matchar mina smycken och Suunto-klockan perfekt! Det enda minus jag har att ge dessa tights är väl i så fall priset. De kostade klart mer än mina andra, men å andra sidan, skulle jag bara ha köpt ett enda par så hade dessa helt klart varit mitt förstahandsval. Om du får möjlighet att komma över ett par så är mitt tips att gå upp en storlek om du i vanliga fall ligger lite mitt emellan (till skillnad mot trainingforpregnant där jag tidigare tipsat om att snarare gå ner en storlek). Jag är 163 cm och har som icke-gravid XS/S på tights, lite beroende på märke och modell. På dessa har jag S och de sitter som sagt minst lika tight och bra nu som de gjorde för 3 veckor sedan då jag var jättegravid.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *