Jag har börjat träna på att träna!

Livet som föräldraledig

Nu har det gått lite drygt en månad sedan kejsarsnittet och jag tycker att det har läkt bra hittills. Jag hade ont första veckan och knaprade alvedon, men efter det upplever jag att det har känts riktigt bra. Jag har följt råden som jag fick efter förlossningen gällande promenader, och som jag skrivit förut så har jag varit ute och gått i stort sett varje dag sedan vi kom hem från BB, och utöver det har jag också jobbat med knipet och bäckenbottenaktivering. Hösten måste väl för övrigt vara den bästa tiden för föräldraledighet? Snacka om att jag njuter av att kunna vara ute och gå varje förmiddag i frisk luft och solsken. Nu är det snart dags för efterkontroll hos barnmorskan (om ytterligare några veckor) och om allt ser bra ut då så ska jag dra igång med lite mer ”riktig träning” igen – hurra! Jag längtar.

Elna skrev ett inlägg tidigare i veckan om oktoberplaner på bland annat pannlampelöpning och jag kände direkt att suget efter att få mystassa ute i skogen börjar bli större än störst. Det är ju bara så mysigt att springa med lampa en småkylig oktoberkväll, tycker du inte?! Jag har ingen ambition eller vision om att springa snabbt, det lockar inte alls just nu, men jag vill ut i skogen och njuta. Det är verkligen något jag längtar efter. Om du ännu inte har fattat grejen med löpning på hösten så kanske min gamla lista 5 bra saker med höstlöpning kan få dig på andra tankar?

Men nu var det egentligen varken hösten eller löpning jag hade tänkt skriva om, utan att jag den här veckan har smugit igång med att ”träna på att träna”, som jag kallar det. Två gånger i veckan ska jag göra några enkla övningar med kroppsvikt (funkar även med Stina i bärselen eller i famnen). Det tar inte ens 10 minuter och syftar bara till att jag ska vänja huvudet vid rutinen att styrketräna två gånger i veckan. Jag tänkte fota övningarna vid tillfälle och beskriva i ett separat inlägg, så får ni se ifall ni är nyfikna. Tisdag och torsdag kommer dessa pass att ligga som standard och har jag annat så flyttar jag såklart, men för att få igång rutinen så känns det bra att ha dagarna spikade ändå.

(Visited 26 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Pingback: 7 saker jag gör just nu – Sara Borg

  2. Pingback: Träna med kiddos: ”Träna på att träna” – Sara Borg

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *