Förra veckans

Syster Elin och jag med Lill-Stina i barnvagnen

God morgon!

En ny vecka står för dörren och jag passar på att blogga lite snabbt medan Stina har somnat på kökssoffan. Vi ska strax göra oss klara för att knata ut veckans första förmiddagspromenad, men först tar vi oss en liten tillbakablick på var som hände förra veckan tycker jag.

Förra veckans lyx

Äntligen ett besök hos Andrea, min frisör! Vi träffades 2014 när jag var i stort behov av en förändring. Jag hade haft superlångt hår, en riktig lejonman, som då blivit klippt i en lång page. Jag behövde en större förändring och ville klippa kort och Andrea blev kvinnan som fick sätta saxen i håret. Hon jobbade då på en av stans större salonger och jag har varit henne trogen sedan dess. Håret har fått växa ut igen efter ett par år med det snaggade och Andrea har numera en egen liten och mysig salong. Det är alltid lika härligt att få komma dit och bli ompysslad samt dricka kaffe och äta en bit choklad.

Förra veckans ÄNTLIGEN

Det är egentligen två. För det första så har jag beställt cykel (och ja, även färg är klart nu), men jag har dessutom varit hos optikern! Under graviditeten försämrades min syn gradvis och nu är det så pass illa att jag tycker att det är lite besvärligt både att köra bil och titta på TV. Fick höra under graviditeten att jag skulle avvakta med undersökning till efter förlossningen då problemen troligtvis skulle gå tillbaka, så glad i hågen gick jag iväg nu 6 veckor efter Stina kom till oss. Optikern ville dock inte göra någon undersökning först eftersom hon sa att även amning påverkar så jag borde avvakta till jag slutar med det också, men då slog jag näven i bordet. Eller nä, det fanns inget bord där, men jag sa iallafall att det inte kommer på fråga för jag törs snart inte vara ute i trafiken längre utan jag måste ha nya glasögon och linser pronto. Så under sökning blidde det och jag klarade precis gränsen för att få köra bil med mina nuvarande glasögon, men jag beställde som sagt ändå både nya brillor och linser. Längtar som sjutton efter att se som folk igen.

Förra veckans bästa

Det blir helt klart helgen med familjen hemma i föräldrahemmet i Brånan. Lars och Lars fortsatte med garagebygget, det var två dörrar som skulle sättas in och lite annat småfix. Dessutom var vi till pappas grav och gjorde höstfint med marmorgrus och ljung som jag hade köpt med mig. Såklart promenerade vi hemma på byn också (se bilden).

Förra veckans matupplevelse

Det blir två svar även på den här frågan. Först så gjorde jag lasagne en kväll, för första gången på åratal. Som vanligt går jag inte efter recept utan höftar till saker och ting i köket efter bästa förmåga. Det kan bli både topp och flopp. Den här gången blev det topp. Sedan så introducerade syrran fish tacos för mig. Jag har aldrig ätit det. Vi lagade det i lördags kväll hos mamma och det blev verkligen så gott. Det är en rätt som jag definitivt plockar med mig hem.

Förra veckans mående

Riktigt nice! Jag tror inte jag har något alls som så att säga skaver just nu utan både kroppen och knoppen känns utifrån förutsättningarna bra.

Nej hörrni, nu har Stina vaknat så nu är det dags att stänga datorn och gå ut i solen. Jag önskar er alla en riktigt fin vecka!

Kram

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *