Vi drog till Sundsvall

Barhäng intill APA

I fredags packade vi in ryggsäck, vagn och oss själva i bilen och styrde kosan mot Sundsvall. Vi har en 17-18 mil ungefär dit till vår cykelhandlare Ola på Bigbike, och det var alltså till honom vi skulle för att hämta ut min nya, väldigt efterlängtade hoj. För att det inte skulle bli alldeles för mycket bilåkning i ett svep för Lill-Stina så passade vi dessutom på att nyttja mina bonuspoäng på Scandic. Jag hade en frinatt som skulle förfalla nu vid årsskiftet så det passade bra att plocka ut den.

På fredagskvällen när hojen så att säga var bärgad och inpackad i bilen besökte vi vårt ”favorithak” i stan, restaurang APA, som gör de godaste hamburgarna jag vet. Jag åt en ost- och baconburgare med picklad rödlök som nästan smälte i munnen, och till det sötpotatispommes med tryffelmayo och en cola zero. Love it! Stina sov en bra stund och sedan fick jag amma innan hon glatt låg bredvid mig på soffan och snicksnackade i sin nya onepiece i storlek 62 – herrejösses vad hon växer! Nu är hon inte längre det där lilla knytet som kom till oss för två månader sedan utan en pigg och alert bäbis som just upptäckt sina händer och vill känna på allt som kommer i hennes väg och gärna stoppa in i munnen också.

Stina tycker oftast att nya miljöer är spännande, särskilt om det finns lite kul belysning, så hon brukar nästan vara mer nöjd när vi äter ute än hon är när vi ska äta middag hemma. Efter ett tag tog dock tålamodet slut den här gången men då hade vi sedan länge ätit klart och jag var inne på kaffet. L tog hand om blöjbytet och sedan var vi på rull…

…mot hotellet. Det blev Scandic Nord den här gången, som ligger strax utanför stan längs E4:an norrut. Vi var inte de enda Östersundarna som checkat in där kan jag säga. Jag hade bokat ett vanligt dubbelrum och till Stina hade vi den här gången med oss liggdelen från vagnen, så att jag kunde ha henne sovandes bredvid min sida av sängen. (Förra gången vi bodde på hotell hade vi med hennes babynest och så fick hon sova i det mellan oss i hotellsängen). Vi sov hursomhelst gott allihopa och njöt sedan av en långfrukost innan vi åkte till Birsta och IKEA för att köpa lite grejor till Stinas blivande rum.

Stina höll humöret uppe nästan hela lördagen också. Först på eftermiddagen när vi nästan var hemma tog det stopp. Då blev det krokodiltårar i bilen må ni tro.

Lördagen avslutades med gudstjänst i Bergs kyrka. Under allhelgonahelgen läses alla namn upp och ljus tänds för de som dött sedan förra året, så vi var där för pappa och då blev det krokodiltårar på mig också för en stund. Det var stämningsfullt och vackert.

(Visited 25 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. Elna - Cykellycka, mjölksyra & äventyr 8 november, 2018 at 10:53

  Men så himla mysigt ni verkar haft det, bra familjeutflykt. Smart med liggdelen, när vi sov på hotell med Lovis bad vi om spjälsäng och fick någon knasig ihopfällbar mojäng som var lite sisådär. 😀

  Reply
  1. Sara Borg 8 november, 2018 at 12:06

   Jag klickade i rutan för spjälsäng vid bokning men fick då inte upp något valbart alternativ för mina poängnätter (gratis), så då valde jag alternativet ”sova i föräldrarnas säng” och vips fanns det bokningsbara rum. Hemma sover Stina än så länge i vagga men kommer att byta till spjälsäng när hon flyttar till eget rum, så då kommer vi säkert välja det på hotell också framöver, men fram tills dess funkar det toppen med vagnens liggdel 🙂

   Reply
 2. Pingback: Om allt som blev och det som inte gjorde det – Sara Borg

 3. Pingback: Vi drog till Sundsvall… igen! – Sara Borg

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *