Typiskt dålig tajming

Folk har gnällt om avsaknaden av snö länge nu. Jag har jublat inombords. Det går inte att säga sådant högt, att en inte vill ha snö alltså. Då blir en väl totalt utfryst eller nåt.

Men såhär är det. Jag är mer än nöjd med vädret som varit nu, framförallt sista veckan då det varit kallgrader men snöfritt. Skogsstigarna och grusvägarna hemomkring har varit helt perfekta för mtb och framförallt för att springa med barnvagnen. Jag vill inte ha särskilt mycket snö i år av den enkla anledningen att jag vill fortsätta njuta av mina och Stinas löpturer och jag har sett så mycket fram emot att få börja cykla med henne i vagnen också.

Apropå det med att cykla med vagn. Jag vet att det rekommenderas först från att bäbis är 6 månader på grund av vibrationerna, men jag tänker såhär att vagnen är okej för löpning redan från 1 månad. Håller jag då ett lägre tempo, liknande det min sambo håller när han springer med Stina, så kommer cyklingen inte vara skadlig för henne på det viset. Jag har ingen ambition om att få världsbäst träning utan jag ser fram emot att få börja cykla med henne för att det utökar våra möjligheter att vistas utomhus på dagarna. Jag tänker mig lite lätt och lugnt trampande bara ett par gånger i veckan. Träna får jag göra när Stina hänger med sin pappa, då jäklar ska jag köra hårt alltså. Jag har redan sett ut en fin backe som jag tänker att jag vill cykla intervaller i nästa gång en lucka öppnar sig.

Så kom vintern…

Så kom snön igår. På samma dag som min cykel utrustades med tillbehören så att det ska gå att koppla på och dra vagn. Missförstå mig rätt, jag gillar snö och vinter men det var så rackans typiskt dåligt tajming. Såklart går det att både springa och cykla med vagn vintertid, men just nu ligger temperaturen runt nollan, snön mer eller mindre vräker ner och det är bara så moddigt och tungstyrt så det finns inte. Jag som var så ofantligt sugen på att ta premiärturen med cykel och vagn, men tror helt enkelt att jag sparar det till en lite finare vinterdag. Jag sprang ett pass igår i varje fall och kände mig så ofantligt supercool och världsbäst efteråt, sådär som jag alltid gör när väderförhållandena är riktigt risiga. Det bästa träningsvädret är dåligt väder, för då bryr jag mig aldrig om ifall det går dåligt eller om det känns tungt i kroppen. Det enda som spelar roll är att jag varit en tuffing som trotsat de dåliga förhållandena.

Extremt nöjd efter en tung 5-kilometare i snömodd

Den uppmärksamme kanske noterar att jag har satt på ett skydd på vagnen? Det är alltså inte det vanliga regnskyddet som är transparent utan sedan några dagar tillbaka har jag ett annat skydd på. Stina har inte kommit till ro i vagnen på ett tag, inte mer än korta stunder, och jag började misstänka att hennes syn blivit för bra så att hon hellre sitter och kikar än somnar in. Mycket riktigt, jag började med insynskydd i förra veckan och nu somnar hon snabbt igen. I fredags kom en notis i min mobil, från en app som jag har laddat ner för att följa bebisars utveckling, och där står att under den fjärde fasen (som Stina är i nu) så får hon markant bättre syn och kan ta in hela omgivningen, till skillnad från tidigare då hon såg som bäst på ca 20 centimeters avstånd.

”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”

När det är ”flurväder” (läs: snöyra) så springer jag i stort sett alltid med en buff som skydd för hals, haka, nacke, kinder och bakhuvud, oavsett om temperaturen ligger runt nollan, som igår, eller om det är betydligt kallare. På så sätt märks inte väder och vind av lika mycket, tycker jag. Till det kör jag pannband vid mildgrader, som byts till en mössa om det är kallare, samt en jacka som står emot både vind och väta samt ett par vintertights, alltså som är lite tjockare och har en lossad insida.

Och ja, jag är precis så nöjd efter passet som jag ser ut. Trots snön.

(Visited 46 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Elna - Cykellycka, mjölksyra & äventyr 4 december, 2018 at 18:01

  Men typiskt med vädret!
  Funkar det så cykla, jag hade gjort det om det inte var för min väldigt korrekta sambo, i frågan hade jag noll att säga till om så det blev springa av. För övrigt farligare med en springande cyklist ?

  Reply
  1. Sara Borg 4 december, 2018 at 21:02

   ????

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *