”Vad har Stina för åkpåse i sportvagnen?”

I förra veckan efter att jag hade premiärcyklat med Stina i vår sportvagn (vi har en Thule Chariot Sport) så fick jag en del frågor på instagram, bland annat om och i så fall vilken åkpåse vi har till Stina i vagnen. Jag gjorde en story med svar på frågan och fick dessutom tips från fler mammor och pappor om hur de har gjort, så jag tänkte att jag sammanställer det hela här i ett inlägg. Om du missade min story och är nyfiken så kan du hitta den på instagram där jag sparat den under mina höjdpunkter.

”Vad har Stina för åkpåse i sportvagnen?”

Eftersom Stina sitter fastspänd i en sele i vagnen, i en spädbarnsvagga som är som en hängmatta, så behövs antingen en åkpåse som har hål i ryggen eller så får man helt enkelt klippa hål själv. Vi har valt en åkpåse som egentligen är anpassad för att ha i babyskydd (bilstol), och därför är ganska liten, där bäbisen spänns fast på ett liknande sätt med ryggen öppningsbar med kardborre och där selen träs igenom. Åkpåsen heter Voksi Move.

Jag fick som sagt in en hel del tips från andra föräldrar och många hyllar just märket Voksi. De skrev att när barnet blir större så finns det åkpåsar som går att förlänga (vi har en sådan fast från ett annat märke i vår liggvagn/retrovagn).

Det var även flera som tipsade om att man kunde köpa en juniorsovsäck istället för åkpåse, för att den kan användas i många, många år även när barnet blir större och slutat åka vagn. Jag tror dock att de som tipsat om detta har/hade liggvagnar där barnet inte spänns fast på samma sätt som i den hängmatta vi har i vagnen till Stina, så jag är osäker på om detta verkligen funkar i en Chariot. Möjligen då om man är beredd på att klippa hål i säcken för att trä igenom selen?!

Sist men inte minst, så tipsade min bloggkollega Elna om ett alternativ till åkpåse. Deras dotter Lovis har ett gosigt fårskinn under sig (som de har klippt hål i för selen) i vagnen och så får hon ha på sig en dunoverall och bäddas in med yllefiltar. Hur mysigt låter inte det?

Ps. Bäst att förtydliga att jag egentligen har noll koll på sådana här saker. Jag frågar min syster och min mamma om råd, och sedan kör jag på det som jag tycker låter vettigt. För det mesta gör jag som de säger men ibland tänker jag kanske lite annorlunda och då testar jag mig fram. När det gäller den här åkpåsen Voksi Move så är den helt och fullt syrrans förtjänst. Ds.

(Visited 83 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. Joanna Swica 14 december, 2018 at 09:46

  Vad mysigt det ser ut med all snö! 🙂

  Reply
  1. Sara Borg 14 december, 2018 at 10:30

   Jo, men det är lite tungt att springa och med vagnen i snön… ”Extraträning deluxe” ?

   Reply
 2. Cykelkatten - Cykel, liv och kärlek! 19 december, 2018 at 09:59

  Coolt, har aldrig tänkt på det där med åkpåse! Men kom på att jag inte cyklat med lillen i kärran när det varit minusgrader. Voksi gör fina grejjer =))

  Reply
  1. Sara Borg 19 december, 2018 at 13:52

   Vi har runt -10 här nu, men i lördags var det -27… (fast då var jag ju inte ute med vagnen) ?

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *