”Hur gör ammande snorsportare med brösten på vintern?”

För ett tag sedan ropade jag på HJÄLP på instagram. Kylan var på ingång och jag som nybörjar-förälder har verkligen noll koll på så många saker som har med föräldraskapet att göra. Tack och lov då för rutinerade instagramföljare som ställer upp och delar med sig av sina bästa tips. Den här gången gällde det bröst och amning i kombination med sträng vinterkyla. Om du missade min fråga på stories och gärna vill se den så finns den sparad på instagram under mina höjdpunkter.

– ”Hur gör ammande snorsportare med brösten på vintern? Behövs extra värmeisolering eller räcker det med den extra kroppsvärme som sportandet ger?”

Många engagerade sig i den här frågan och som vanligt var det spridda skurar när det kommer till hur det har fungerat i kylan. Vissa har klarat sig från mjölkstockning helt och inte alls behövt tänka på någon extra isolering, medan andra (trots flera klädlager) har haft jätteproblem.

För min del har det hittills inte varit några bekymmer, men jag tänker att när temperaturen kryper ner mot -20 och jag står på längdskidor i utförsbacke så kommer säkert fartvinden att kännas. Bäst att vara förberedd!

Här kommer en sammanställning över de tips jag fått:

 • Ullinlägg som stoppas inuti BH:n
 • Små ”ulltäcken” som fästs utanpå BH:n (ska gå att köpa på apoteket)
 • ”Fetvadd”
 • Sport-BH i merinoull
 • Fleece-BH
 • Inlägg i fleece som stoppas i BH:n
 • Geléinlägg som värms upp i varmt vatten
 • En extra väst
 • Magvärmare i ull (som läggs över boobsen istället)

Har jag missat något i sammanställningen ovan? Lämna i så fall gärna en kommentar så uppdaterar jag! Tack på förhand.

(Visited 54 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Maria 26 december, 2018 at 08:27

  Åh, så himla bra tips! 🙂 Jag ska ha barn i februari och bor i Oslo och där kan det vara svinkallt, runt minus 20… Så de här tipsen har jag sparat i mina anteckningar på telefonen! Tack!

  Reply
  1. Sara Borg 26 december, 2018 at 20:07

   Mysigt med bäbis! Vår har blivit så himla stor nu insåg jag på julafton då vi träffade en yngre släkting ?

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *