Med risk för att verka superpretto

Jag kanske ska märka det här inlägget med någon sorts varningsflagg, jag vill inte att någon ska känna att jag mamma-hetsar eller så. Jag tror iaf att den risken är rätt liten, i varje fall vad gäller mina läsare som har hängt med ett tag. Jag är ju inte mycket för hushållsarbete, inget vidare ”wifey-material” om en värdesätter sådant som matlagning, bakning, inredning, städning och så vidare. (Jag har andra kvaliteter såklart!)

Hemma hos oss är det dammråttor i hörnen, spindelväv i taket, ja till och med en och annan muslort har skådats. Vi hjälps åt så gott det går men vi gillar båda två andra saker lite för mycket för att bry oss särskilt mycket om hur det ser ut hemma.

Men, nu var det egentligen inte det jag skulle berätta utan om det förträffliga sötpotatismoset jag gjorde igår till Stina. Faktum är att det blev så gott att jag kan tänka mig att laga det till oss vuxna också, fast då behöver det tillsättas lite salt.

”Suck, vem orkar laga egen mat till bäbisar. Det går ju att köpa på burk”, tänker kanske du?! Och javisst, det kommer säkerligen jag också göra massor av gånger. Det är bara det att ännu så länge ammas Stina som grund och så får hon bara små portioner mat. Det är således slöseri att köpa burkar och kasta det som inte hinner ätas upp. Dessutom gick det nästan snabbare att laga eget än att åka till affären.

Testa vettja!

Gör såhär:

 • Skala en stor sötpotatis och dela den i mindre bitar
 • Koka potatisen tills den blir mjuk och häll av vattnet
 • Tillsätt en klick smör (ca 25 gram)
 • Mosa ordentligt
 • (Tillsätt lite salt om det ska vara till vuxna)
 • Klicka upp moset i portionsstorlekar i en form (ca 1 msk) och frys in

(Visited 22 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Ellinor 20 februari, 2019 at 14:40

  Mitt stående tips för barnmat är morotspuré med parmesanost och lite smör (koka morötter, mosa och blanda i riven ost + smör, osten smälter). Om inte barnet gillar det kan föräldern äta den i stället…

  Reply
  1. Sara Borg 21 februari, 2019 at 10:19

   Tack för tipset! Jag gjorde morotspuré för ett par dagar sedan, med smör, men ska absolut testa att riva ner lite parmesan nästa gång för det låter ju riktigt smaskigt

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *