Fritt fram för mer rörelse i vardagen!

Strax efter jul skaffade vi ÄNTLIGEN ett nytt köksbord. Det har ”bara” varit pågång i de snart tre år som vi har bott i huset här i Södergård.

När vi flyttade in köpte vi med ett gammalt furubord med vitlackad bordsskiva och ett gäng furustolar från de förra ägarna, bara för att ha något i väntan på inköp. Stolarna såg jag genast potential i så de målades i vitt och pasteller rätt så omgående. Bordet däremot skulle bytas till ett större för att rymma hela vår storfamilj, men jag hittade liksom aldrig ett som kändes rätt.

Till slut fick det bli ett från IKEA (norden) och så slog jag till på en köksö med stolar till också när jag ändå var igång. Vi har ett stort kök så det kändes passande. Dock hade jag inte stämt av det med L innan jag lade beställningen (älskar att det går att nätshoppa IKEA, jag hatar att gå i butik) så jag var lite smått nervös för hans reaktion.

Om vi säger såhär, han var smått skeptisk när leveransen med alla paket kom och han insåg att jag köpt lite mer än bara ett nytt bord. Men nu, han är verkligen såååå nöjd med den där köksön och det är jag också. Perfekt höjd för att stå och fixa med uppläggning och sådant och toppen att sitta där och käka, istället för vid det stora bordet, när en är ensam.

Och så var det bordet ja, ÄNTLIGEN har jag fått det jag så länge suktat efter – ett bord som enkelt förvandlas till en bordtennisarena när helst en behöver röra på sig lite. Bara att flytta fram det en halvmeter eller nåt ditåt så att en undkommer lamporna över matplatsen, upp med ett nät och så fram med racketar och bollar. Som till exempel i helgen när vi firade födelsedagar och hade hela familjen på besök, eller i januari då jag hade mina kollegor här på planeringskonferens. Perfekt att bryta av jobbandet med en rörelsepaus ju!

(Visited 23 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.