VM, badhus och matförgiftning

Hur har din helg varit? Hos oss var det både upp och ner. Från en riktig kanondag på lördagen, via matförgiftning och kaskadspyor hela natten, till en matt söndag i soffan.

Men låt oss ta det från början! På fredagen hade jag barnvakt och lyxade till det med ett gäng timmar hos min frisör som kapade en del hår och färgade det, så nu känns det vårfräscht må ni tro. Sedan var det eftermiddagsjobb i vanlig ordning så min vanliga fredagslöpning fick skjutas fram till lördagen. Mysigt var det att tassa ut på en förmiddagsjogg i plusgrader och sol. Lunchen intogs sedan framför TV:n, så får det vara när det är VM i längdskidor.

So far so good, som det heter. På eftermiddagen drog vi till Storsjöbadet med Stina, som verkligen gillar att vara där. Vi har en simring som hon kan flyta runt i ”på egen hand”, jag ska visa er den vid tillfälle.

Sedan drog jag och Stina hem medan L passade på att handla middag. Det vankades lax med svartkål, en riktig favorit för mig. L kockade maten medan jag nattade Stina. Hon var väldans trött efter badet och somnade ungefär på minuten från att jag lade ner henne i vaggan, men eventuellt möjligen kanske dröjde jag mig kvar på övervåningen i väntan på att middagen skulle bli klar.

Härifrån och framåt går det snett. Jag känner direkt när jag har ätit min portion att något inte är bra. Jag är inte ens sugen på ”hallonglass” (jag gör egen, rör ihop frysta hallon med grädde och lite lakritspulver) så jag hoppar över efterrätt. Vi ligger i soffan och kollar serier men jag mår så illa och säger till L att jag tror att jag behöver kräkas. Klarar dock att hålla ihop men går och lägger mig i stället. Jag tar upp och liggammar Stina en sväng innan jag ska sova (rutin för att hon ska klara hela natten utan att vakna hungrig) men jag mår verkligen inte bra och måste gå och kräkas direkt efter att jag lagt Stina i vaggan igen. Det kommer så mycket kräk att jag inte tror att det är sant. Det trycks upp i näsan också så att jag måste snyta ut svartkål… förlåt för detaljer… Lyckas sedan somna om men vaknar igen efter någon timme och springer in i badrummet och så börjar det om.

Två timmar senare drar det igång för L och sedan håller det på i flera timmar. Stina vaknar av allt ljud från badrummet, som ligger vägg i vägg med vårt sovrum, men mellan illamående-attackerna lyckas jag få henne att somna om genom att hålla henne i handen och stryka henne på kinden.

Söndagen blir därmed inte som planerat. Jag som hade tänkt både cykelintervaller och ett lättare hemma-styrkepass. Jag tvingar i mig resorb, kaffe och lite frukostmat för att jag vet att det behövs. Magen känns okej men jag är fruktansvärt matt och orkeslös i hela kroppen. Jag masar mig ut på en kortare förmiddagspromenad och är glad för att vi har en så stadig barnvagn, jag använder den som en rullator…

Än värre är det för L som inte alls är intresserad av att äta och blir soffliggande hela dagen. Stina undrar förstås vad som är galet och blir rastlös och gnällig av bristen på stimulans, den lilla stackaren.

Nu är det måndag och vi är på banan igen allihopa. Lax vill jag typ aldrig äta mer. Blääää för matförgiftning alltså.

Hoppas att din helg var lite bättre?! ?

(Visited 40 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.