Margaux´s lista

De senaste månaderna har jag prioriterat ner mitt bloggläsande en hel del, tyvärr, men nu har jag bättrat mig och med det kommer också inspirationen att ta tag i mitt eget skrivande. Jag läser flera olika typer av bloggar, men de flesta är på något sätt träningsrelaterade eller skrivs av kvinnor med ”fuck-jante-attityd”. Det där verkar förresten gå hand-i-hand då jag tror att de flesta fungerar som mig där, det vill säga att när kroppen känns stark så blir huvudet det också. Det finns till exempel inget som gör mig så mentalt stark och ”bad-ass” som att springa i riktigt skitväder!

När jag var gravid började jag följa Margaux Dietz för inspiration kring småbarnsliv och karriär. Nu hade jag tappat bort hennes blogg ett tag men idag hittade jag tillbaka dit tack vare ett inlägg hos Frida, som jag följer mer regelbundet. Och tro´t eller ej men jag hittade en underbar torsdagslista som jag lånar. Här kommer den i min version:

Vad köpte du senast?

Ett par skor till Stina som jag beställde på nätet. Det blev veganska skor från baby mocs, sååååå söta, och jag fick precis ett sms om att de finns att hämta ut hos mitt ”paket-ställe” nu. Jag tror att vi får ta en vända dit när Stina vaknat från sin förmiddagslur och vi har fått i oss lunch.

Hur lång är du?

163 (och en halv) centimeter. Fast den här halvan har nog försvunnit nu, men det är det längsta jag har uppmätts till i varje fall och det var i tonåren så det har ju gått ”några” år.

Vad stod det i ditt senaste sms?

Du har mail

Har du söndagsångest?

Sällan. Jag har skapat mig en vardag där måndagarna på jobbet är designade utefter att jag ska tycka att de är roliga och stimulerande. Dock är det ju inte alla måndagar jag får styra över, ibland är det möten och annat en blir kallad till som stökar till det. Då händer det att jag känner mig stressad och pressad på söndagskvällen.

Vilka poddar lyssnar du på?

Sedan Stina föddes har det inte alls blivit så mycket lyssnat som jag hade tänkt och planerat. Ni vet, jag laddade till och med hem fler för att jag tänkte att jag skulle ha så mycket tid på alla mina barnvagnspromenader. Det har jag också, men förvånande nog så vill jag oftast bara ha det lugnt och tyst.

Men för att nämna några, en podd som har kommit till på senare tid och som jag lyssnar på de gånger temat är sömn är rullavagnpodden, som jag varmt kan rekommendera till alla småbarnsföräldrar. Sedan lyssnar jag ALLTID på Cykelpodd med Elna och Helena.

Låt på hjärnan just nu?

Jag kommer inte ihåg vad den heter (hej amningshjärna!), men det är en av dem med Lady Gaga och Bradley Cooper.

Är du en ringare eller en smsare?

Helt klart en smsare!

När går du och lägger dig?

Jag siktar alltid på att komma i säng till 22, men det går väl lite sisådär. Nu sedan ungefär en vecka tillbaka har jag slutat ta upp Stina och kvällsamma henne innan jag lägger mig själv, så jag tror ändå att jag somnar tidigare nu än jag har gjort på länge.

Har du åkt ambulans nån gång?

Japp! Kommer du ihåg sommaren 2012 när jag snubblade på mina egna fötter när jag var ute och sprang på semesterns första dag nere i Sälen? Då blev det plingplongtaxi till sjukstugan. Jag fick en lättare skallskada med helt sjuka balansproblem.

Hur många kuddar sover du med?

En.

Vad är det modigaste du har gjort?

Oj, jag vet inte. Det här med definitionen på vad som är modigt är nog väldigt olika. Vissa skulle säkert säga att det var modigt av mig när jag helt obekymrad klev upp och höll tal för flera hundra personer på ett företagsevent för två år sedan, trots att jag hade fått uppdraget bara ett par timmar innan avresan och inte alls kunde förbereda mig som jag gör annars när jag håller utbildningar eller föreläser. Andra skulle kanske säga att det var när jag tackade ja till mitt förra eller mitt nuvarande jobb, utan att egentligen veta riktigt vad eller hur mycket som skulle krävas av mig. Men så tänker inte jag.

Jag tycker att jag är modig varje gång jag sätter mig på en cykel, eftersom jag cyklat omkull riktigt ordentligt vid tre tillfällen som barn och gjort mig väldigt illa. Jag är faktiskt fortfarande rädd nästan varje gång jag cyklar i skogen.

Jag känner mig också modig när jag vågar vara personlig och privat. Jag har annars ett ganska hårt skal och släpper bara in ett fåtal personer allra längst in.

Äter du några vitaminer/mineraler?

Ja, järn och folsyra som jag började med när jag blev gravid. D-vitamin och magnesium äter jag mer eller mindre regelbundet sedan flera år och zink tar jag periodvis när immunförsvaret behöver en boost.

Hur ofta tvättar du håret?

Alldeles för sällan tänkte jag skriva, men precis lagom ofta för mig ändå. Nu när jag sällan tränar mig särskilt svettig, jag motionerar mest på låg puls, så kan det gå flera veckor (!) emellan. Ja, det är sant. Jag har ett torrt hår (och därmed hårbotten) så jag upplever inte att det behövs oftare än så faktiskt.

(Visited 35 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Torsdagslistan – Sara Borg

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *