Snälla, ge mig vår nu!

Jag gillar egentligen inte alls att gnälla på vädret och brukar vara en sådan som tänker att var sak har sin tid och efter regn kommer solsken, ni vet. Men nu är mitt tålamod inte riktigt där det borde. Jag är sååå trött på vinter och det har jag varit ända sedan snön kom i december, jag vet. Jag var verkligen inte upplagd för vinter i år och jag vet att jag har gnällt om det förut. Det verkligen dumpade ju ner snö i helgen också och jag känner mig helt insnöad nu. Att det dessutom är plusgrader på dagarna gör att det är så moddigt överallt att det är svårt att ta sig fram med vagnen, vilket jag verkligen HATAR. En stor fördel med att vara hemma som föräldraledig är ju annars att en kan spendera mycket tid utomhus, men när underlaget sätter käppar i hjulet för mina löpar- och cykelplaner, då är det helt enkelt inte så roligt.

På instagram ser jag underbara vårbilder söderifrån, på urgulliga barn som sitter på blomspirande gräsmattor, på löpare i t-shirts och torra, fina grusvägar. Jag dör av avundsjuka. Jag vill också! Här är visserligen underbart vårväder just nu så jag vet att jag inte borde klaga. Den femte årstiden som vi har här uppe, när snön ligger tung samtidigt som solen skiner, fåglarna kvittrar och det riktigt värmer härligt ute, är egentligen fantastisk. Men i år vill jag bara ha barmark. Torrt, snöfritt och alldeles alldeles underbart.

Nåväl, jag får ge mig till tåls. Den tiden kommer den också och nu är det bara att bita ihop och göra det bästa av situationen. Det går att cykla med vagn nu också trots att det är knöligt och moddigt. Det gäller bara att försöka undvika de värsta groparna och hålla nere farten nästan på promenadnivå så att inte Stina studsar alltför mycket.

Tålamod, Sara. Tålamod. Inte min bästa gren.

Våren 2018 när snön äntligen hade smält bort från vägarna och jag kunde cykla med Stina i magen.
Det var tungt och flåsigt men ändå härligt.
Fina grusvägar trots att det låg kvar massor av snö på sidan om.
(Visited 25 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.