Lite hit och dit, så får det vara när våren kommer

Hurra, äntligen! Tänk att en kan bli så glad över att se några kilometer naken asfalt ändå. De senaste veckornas plusgrader, där vissa dagar varit riktigt fina med stekande sol, har gjort att vägarna häromkring nu äntligen börjar smälta fram. Min vanliga springrunda ligger dock mestadels i skogen, skyddad från väder och vind, så där är det fortfarande snöslask och modd vilket innebär att jag inte tar mig fram där just nu med vagnen. MEN det finns andra vägar så nu är det till att vara flexibel om en vill ha ett pass med enbart naken asfalt.

I tisdags kväll plockade jag fram mina favoritlöpardojor som fått stå i ett par månader nu då det krävts dubb. De är så otroligt lätta och fina att springa i, snacka om löpkänsla, så det var nästan som att sväva fram. Det är egentligen ett par terrängskor men de funkar fint på grus och asfalt också så valet föll på dem.

Nu fick jag vara lite påhittig för att få ihop mina kilometrar utan att springa i någon snömodd. Det fick gå lite hit och dit, fram och tillbaka, och sedan vända om igen och ta det från början. Det blev 30 minuter till slut men någon fin runda var det ju inte precis. Fast det kvittade, stort älsk på första asfaltpasset för våren ändå!

Igår kväll blev det samma sak fast med cykel och vagn. Jag tog en våg som klättrar lite uppåt här bakom kyrkan och så trampade jag den tills asfalten övergick i grus, in i skogen där det fortfarande låg lite snö på vägen, där vände jag. I en korsning körde jag sedan höger och så samma sak, när asfalten tog slut var det återigen dags att vända. Sådär höll jag på tills dess att det hade gått en timme och vi var hemma igen. Det får vara lite såhär på våren.

Lyckan och glädjen sitter i att det äntligen går att komma ut utan att jag behöver oroa mig för att vägen är för knölig av is och snö för att Stina ska kunna åka gott. Sedan vet jag att vi kan räkna med minst ett bakslag, ofta flera när det är dags för aprilväder, men då brukar inte snön ligga så många dagar ändå så nu känns allt så mycket bättre! Hurra för naken asfalt och oj vad jag längtar tills stigarna tinar fram också. Då ska jag minsann både springa och fräsa fram på hojen i skogen.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.