En snart 8-månaders

Nog för att jag hade hört och läst om sådana där åttamånaders bäbisar. Det är då de kommer till separationsfasen. Kan bli klängiga, allmänt missnöjda, mammiga eller pappiga, försiktiga med mat, sover dåligt och så vidare och så vidare.

Men vi hade haft lite drygt en månad med en riktig liten solstråle. Jag hade verkligen glömt bort hur hon kan vara när hon är i en utvecklingsperiod. Tänk att minnet kan vara så rysligt kort ändå?! Hon flyttade till eget rum, blev trygg där och lärde sig återigen somna på egen hand bara jag var i rummet intill, blev stadig i sitt sittande, matglad och somnade snabbt och lätt på egen hand utomhus i vagnen på dagtid. Och där sussade hon i 1,5-2 timmar bara hon fick ligga i fred. Jag hade så mycket egentid och hade landat i en lugn förmiddagsrutin med kaffe, blogg och lite jobb innan lillgumman vaknade och det var dags för lunch.

Sedan som över en natt kom hon tillbaka, Sur-Stina. Sovstunderna på dagen blev kinkiga, oj så kinkiga. Ibland blev vi tvugna att rulla vagnen för att söva henne och nästan alltid vaknade hon ledsen efter bara 30 minuter, helt omöjlig att söva om oavsett om vi rullade vagn eller vaggade i famnen. Trött och sååååå gnällig bäbis. Övertrött mest jämt. En vecka gick jag så mycket att jag fick ont i en höft och tillslut knappt kunde gå alls. Stina är dessutom en högljudd en när hon är missnöjd så det frestar på både ögon och tålamod att vara med henne sådana dagar. Tack och lov fortsatte nattsömnen att funka hyffsat. Orolig vid läggning dock men sedan har det ändå, peppar peppar ta i trä, fungerat någorlunda.

Så om ni undrar varför jag bloggar lite dåligt så vet ni svaret nu, jag är upptagen med vår snart 8 månaders gnällspik. Men jag tror det går över snart så håll ut, inom kort är jag tillbaka igen! I hope… ?

Har du barn? Hur upplevde du småbarnstiden, var det såhär tydligt när det/de gick igenom utvecklingsfaserna eller flöt det på ganska obemärkt?

(Visited 25 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.