En vagn kommer lastad

En vagn kommer lastad med en liten gullunge!

Som jag älskar vädret just nu! Allt gnäll och klagande från min sida under vintern är nu glömt, allt är förlåtet. Nu njuter vi, Stina och jag, i fulla muggar av långa och lugna turer med cykel och kärra ❤️

Jag fick lite frågor på instagram hur jag tänker kring säkerhet och så, och tänker därför att jag drar det lite kort här också.

För faktum är att jag tycker att det är lite småläskigt att vara i trafiken, vilket jag även tyckte under graviditeten. Plötsligt handlade det ju inte bara om mig utan nu ansvarar jag för någon annan också. Därför väljer jag helst att cykla på cykelvägar som är skild från bilvägen, alternativt lågtrafikerade grusvägar. Tack och lov upplever jag dock att bilisterna är betydligt bättre på att sänka farten och hålla ut när jag cyklar med vagn än utan.

Rekommendationen är att en ska ha hjälm på barnet men hittills har Stina varit lite för liten. Häromveckan fick jag dock tips om Giro Scamp, som Elna har till sin lilla Lovis, och den finns från 43 cm, vilket är Stinas huvudmått. Vi har beställt den och jag lovar att återkomma när vi har testat den.

En annan rekommendation är att cykla max 25km/h. Det är inte särskild svårt att hålla tycker jag, annat än i långa utförsbackar – då får jag bromsa! För vagnen är ju rätt så tung med Stina och packning i, och jag drar dessutom med min tyngsta mtb. Fram till förra veckan dessutom med dubbdäck… Sedan ska även sägas att jag inte är ute för att träna hårt utan för att röra på mig, så jag ser inte den där hastighetsrekomendationen som någon begränsning direkt. Det blir lugna och lagom långa (1,5-2 timmar) njutarcyklingar med en lillgumma som sover väldigt bra till cykling.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.