Hej måndag! (och en uppdatering om Stina 8 månader)

Ny vecka och jag är på betydligt bättre humör än sist vi hördes. Hur är det med dig?

Måndag idag och för min del första helveckan när jag ska jobba halvtid (jag har jobbat 25% sedan årsskiftet). Det känns toppen! Upplägget är jobb förmiddag måndag och tisdag, helledig på onsdagar, fulldag jobb torsdagar och sist men inte minst eftermiddagsjobb i vanlig ordning på fredagar.

Nu gäller det att få till träningen också, det blir ju delvis lite nya rutiner det här, men det ska väl gå att lösa tänker jag. Exakt när/hur återstår att se, jag får pröva mig lite fram. Peppar peppar ta i trä men Stina har varit mer harmonisk nu också senaste dagarna (efter ca 4 veckors humörsvängningar deluxe) så dagsömnen kan det nog bli ordning på snart. Håll tummarna!

Appropå Stina förresten, på onsdag har vi tid hos BVC. Det ska bli spännande att väga och mäta henne då det var hela 2 månader sedan. Det känns som att hon har blivit sååå stor nu, skruttan. Hon sitter toppenstadigt, vilket hon har gjort sedan hon var ca 5,5 månader. Däremot kan hon inte krypa. Hon har hatat allt vad magliggande heter men det börjar förändras så smått. Hon lägger sig ofta ner från sittande och fram till nu har hon då börjat gallskrika direkt. Nu kan hon ibland ligga kvar ett tag och kanske pilla på något, skjuta sig bakåt eller runt, innan hon tröttnar och visar missnöje. Att stå upp och gå med hjälp börjar också vara roligt.

”Pratar” gör hon. Ord som liknar pappa och mamma, ”nam nam” varje gång hon äter samt diverse snicksnack som inte går att förstå kommer ur den lilla munnen. Hon tycker om att sitta på golvet och greja för sig själv eller tillsammans med en vuxen, och en annan favorit är att vara ute och gunga.

Fast det här med väder kom lite som en chock. I vinter har hon varit ute många timmar varje dag men då mest nerbäddad och sovande i vagnen. När det blev vår köpte vi en sittvagn där hon sitter mer oskyddad för väder och vind, och det här med sol och blåst uppskattades inte alls till en början. Nu går det bättre!

Favoritboken just nu är ”Alfons sover” och den läser vi nästan varje eftermiddag eller kväll. Ibland tittar vi på Babblarna (trots WHOs nya direktiv om 0 minuter skärmtid per dag för barn under 1 år) och det följer hon fascinerat.

(Visited 35 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Dags för en uppdatering om Stina 11 månader – Sara Borg

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *