Kickoff med SHERIDES 2019!

Nu är cykelsommaren 2019 officiellt invigd här i Jämtland! Precis som förra året bjöd vi ambassadörer i Östersund/Åre-gruppen in till kickoff hemma hos mig i Brunflo. Trots att vädret blev sämre än i fjol slog vi deltagarrekord, kul!

Hela 30 mtb-cyklister var vi som testade stigcykling här i Brunflo-skogarna igår kväll. Några var i lera för första gången medan andra var betydligt mer vana vid de utmaningar som stigar kan erbjuda. Erika och jag hade hand om gruppen och precis som förra året hade vi valt min favoritslinga, den som är blandad grusväg och skogsstig, åsså pyttelite asfalt i början och på slutet. Den mäter 5 kilometer och upplägget gick ut på att vi körde ett varv tillsammans hela gruppen i lugnt tempo och med stopp inför varje terrängskiftning för att kort gå igenom vad som väntade. Erika hade täten och jag låg längst bak för att se till att alla hängde med. Efter ett varv var det fri hopp och lek för dem som ville, slingan hade Erika åkt ut och märkt upp i förväg så att alla skulle kunna hitta. Den som kände sig nöjd efter ett varv fick kliva av och gå på fikat. Min sambo hade satt upp två depåtält och fixat med provisoriska bord och bänkar så att vi skulle kunna ta skydd för de regnskurar som kom av och till. Han hade också, tillsammans med Erikas Claes, Valter och vår Lill-Stina, ansvaret för korvgrillning. Vi bjöd även på kaffe, saft, kakor och bananer – det är viktigt att fylla på ordentligt med energi!

Lagom till fikat anslöt landsvägsgänget som under ledning av Helena, med assistans av Hasse, hade startat upp samtidigt som oss i Brunflo fast med utgångspunkt Badhusparken i Östersund. De var totalt 13 personer som kom via Marieby. Det var ett rätt så mäktigt ljud när de bromsade in utanför oss på asfalten och klickade ur skorna och klapprade mot oss i cykelskor.

Efter en stund började de bli lite småkalla men innan de trampade vidare tillbaka till stan på ”hitsidan” Brunfloviken samlade vi ihop oss och körde en kort info om She Rides community, cykelklubben/föreningen och sist men inte minst vad mer vi har planerat för Östersund/Åre-gruppen under första halvan av sommaren.

Det kändes riktigt bra i magen när vi skildes åt nästan tre timmar efter samling, och ännu bättre efter att massvis med positiv feedback började trilla in på Facebook under kvällen. Det är gött att bli påmind om att det vi gör är viktigt. Att vi visar att cykelsporten är för alla på var och ens egna villkor och att alla har rätt att kalla sig cyklist. Oavsett kön, ålder, ekonomi, födelseort, civilstatus, hudfärg osv.

Helena beskrev det så bra i sin blogg:

Jag hoppas precis som förra året att sådana här event ska locka till att våga cykla med andra. Vara den där lilla puffen över en tröskel att våga söka upp cykelklubbarna i stan och hänga med ut.

Nu tar vi sikte på nästa event som blir teknikträning på mtb, tisdagen den 28 maj. Mer info och anmälan hittar du som vanligt i vår facebookgrupp. (Det kostar inget att vara med).

Tack alla ni som kom och gjorde kvällen till en succé!

(Visited 31 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.