DNS som i Did Not Start

Tidigare i veckan fick jag ett infall när jag såg på Facebook att Jämtlandsserien i MTB skulle dra igång här i helgen med en första deltävling i Tandsbyn. Jag har förvisso bara stigcyklat en endaste liten gång i år (!!!) och det var på She Rides-kickoffen här för två veckor sedan. Annars är det bara trampande med cykelkärra för min del, på grusväg och asfalt. Det bygger relativt starka ben men varken teknik, bålstabilitet eller det flås som behövs för att ta sig fram någorlunda komfortabelt och trygg i skogen, det får en inte på köpet. Nu skulle det finnas en motionsklass utan tidtagning, där en bara skulle åka halva sträckan, så jag tänkte att det skulle bli ett perfekt tillfälle för min del att faktiskt komma ut i skogen, för det har jag tydligen rackarns svårt med annars. L var på hugget också, inte för att köra själv men att fixa upp min tävlingshoj (som stått inne utan hjul hela vintern) och att hänga med Stina medan jag cyklade.

Men så kom det sig att vi var ute och cyklade tillsammans igår. L drog kärran halva vägen och precis innan vi skulle växla över så att jag skulle dra hem med lillpinglan och han skulle vidare till simhallen, då tar jag en avstickare genom skogen. Jag tänkte nog att det skulle vara 50 meter eller så, så jag kör iväg för allt vad tygen håller på en rosig stig som går uppför. Det visar sig dock att den snarare är runt 300 meter… Alla som tränat någon form av intervaller vet att det är en jäkla skillnad i planerad fart för en omgång på 50 meter mot 300 meter. Resultatet blev således att jag var helt slut när jag nådde toppen. Lite stukat självförtroende också för hur skulle jag orka köra hårt, om än inte lika hårt, i ett lopp när jag inte pallade 300 meter?! Jag bestämde mig där och då för att kasta in handduken. Jag kom inte till start. DNS. Did Not Start.

Såhär i efterhand fattar jag att det var dumt. En träningstävling är ju precis vad jag behöver för att komma igång. Om det inte vore för att jag fick sovmorgon igår och L fick det idag, starten hade alltså redan gått när han vaknade och frågade mig när tävlingen var, redo att dra iväg, så hade han nog kunnat tala mig tillrätta.

Men nu blev det som det blev, och det blev en himla fin dag ändå.

Jag började med att konstatera att dagens bästa kopp kaffe inte längre är morgonkoppen, som jag alltid har tyckt förut. Nä, dagens bästa kopp är den när vi har bäddat ner Stina i vagnen och kört ut henne på dagens första sovstund. Helst ska L vara ute han också (som idag då han gick till garaget och fixade med hojarna) eller borta nånstans, så att jag får njuta i fred.

Lite senare, närmare bestämt efter lunch, tog jag med lillpinglan som faktiskt fyller hela 9 månader idag, på ett litet skogsäventyr igen. Hon var lika exalterad den här gången också, över att titta på alla hästar som vi har här i omgivningarna.

Och sedan, ännu lite senare, så var det dags för Stina att sova igen. Jag brukar ställa ut henne bara så att hon får somna själv i lugn och ro, medan jag byter om och fixar lite inne. Idag var jag klar efter ungefär en halvtimma och då stack jag ut och sprang med henne medan hon sov vidare. Som jag skrev häromdagen så springer jag nästan alltid i 30-45 minuter men idag var planen att fira 9-månadersdagen med just 9 kilometer, vilket skulle bli distansrekord för min del sedan hon föddes. Om jag kommer ihåg rätt har jag som längst innan idag sprungit 8-komma-nånting tidigare i vår.

Jag drog ut i ett riktigt lugnt tempo och var så pigg när jag var nära hemma och hade 8,5 på klockan att jag bestämde mig för att skarva på med en extra sväng så att det tillslut blev närmare 12 kilometer. Stina sov nästan hela tiden, utom de sista kilometrarna.

Har jag sagt att jag älskar den här vagnen? Den är med oss i vått och torrt, på promenader, cykelturer, efter skidor och när vi springer. Vad vore livet utan en multisportvagn liksom?

Och vilken dag sedan, det gjorde inte så mycket att det inte blev tävlingspremiär idag, även om jag grämer mig pytte pytte lite ändå.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.