Fredagar i september

Det är fredag. Det är september. Och jag bara ÄLSKART! Fredagarna har seglat upp som en klar vinnare över veckans bästa dag. Har den inte alltid varit det, tänker du kanske nu? Och det är väl möjligt, men jag är så nyförälskad i fredagar nu efter sommaren att allt annat är glömt och förlåtet.

Hör här! På fredagar får jag vakna hemma med Stina av att hon (förhoppningsvis) glatt ropar ”mamma”, inifrån sitt rum som ligger alldeles intill vårt. Jag tassar in till henne, smyger åt mig en morgonkram och går sedan för att dra upp rullgardinen. Oftast vill hon vara kvar i sin säng en stund till, nu när hon vet att jag är nära, så då går jag tillbaka till dubbelsängen igen och myser en stund under täcket.

Efter en stund vill hon vara med. Fast bara pyttekort sedan hon lärde sig att själv svinga benen över kanten och hoppa ner på golvet. Nu börjar morgonsysslorna. Alla kläder och böcker ska sorteras. Läs: rivas ner från sina hyllor och eventuellt att någon kommer upp på en ny plats igen. När hon ledsnat och börjar bli sur är det dags att gå till badrummet, sitta en stund på pottan och sedan borsta tänderna. Ja alltså, det är Stina som sitter på pottan. Inte jag.

Vid det här laget har lillpinglan förmodligen ropat ”GUNGA” arton gånger, eller något ditåt. Vi går ner och dukar fram frukost. Vissa dagar är hennes morgonhumör på topp och hon sitter nöjt och pillar med en bok och Nalle Puh inne i sin koja. Andra gånger, som i morse, var det lite sämre tålamod och hon ville hålla min hand eller vara uppe i min famn under tiden. Sedan pillar hon i sig det mesta själv nuförtiden.

Sedan blir det bokläsning och lite lek innan det är dags för en torr blöja och sovstund. Fredagar har blivit min springdag, så jag gör först i ordning Stina i vagnen och ställer ut henne på bron. Därefter gör jag klar mig själv. Träningskläderna är redan på, vilket förövrigt är ett av mina bästa tips för att få in motion i vardagen – det ska vara låga trösklar – och sedan drar vi iväg. Då har Stina oftast redan somnat. Vi är ute en timme. Jag blandar gång och jogg då min kropp inte känns helt hundra vid löpning just nu.

Väl hemma får skruttan bestämma utelek. Det brukar bli gungning, grusätande och pill med rönnbären. När klockan är runt halv tolv går vi in, jag duschar och sedan fixar vi lunch. Där nånstans kommer L och vi kör skiftbyte på hemmafronten.

Nu är det jobb för hela slanten! Jag älskar att komma in på kontoret, hämta kaffe och starta datorn – så pepp på jobbet nu alltså! Ny tjänst och nya utmaningar, vilket jag tydligen behövde.

Den här hösten kommer att bli grym och fredagarna är så lyxiga. Jag får precis allt jag vill och behöver! Tid med lillpinglan, tid till träning, tid till jobb och sedan hem och hinner precis till mysstund med Stina innan hon ska sova. Därefter är det fredagsmys med L och middag i soffan och någon film eller serie.

Har jag sagt att jag älskar fredagar?! ???

(Visited 22 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.