Höstmys med She Rides i Fugelsta!

I söndags bjöd vi in till maximalt höstmys, stigcykling med efterföljande korvgrillning i Fugelsta, en liten by som ligger rakt över sjön hemifrån mig sett. Här finns Fursteli cykelstigar, ett område som har blivit ett litet cykelmekka i all sin enkelhet och anonymitet. Det är ett gäng bybor som tillsammans med andra cykelentusiaster har grävt, fixat och trixat så att det numera erbjuds både enklare och mer avancerad stigcykling.

Fugelsta har länge stått på min önskelista men faktum är att jag inte tagit mig hit, förrän nu! Kanske ligger det för nära, men ändå för långt bort? Du vet sådär så att det krävs ett mindre projekt för att ta sig dit och för mig som småbarnsmamma är de där projekten sällan något som hinns med, i varje fall inte utan barn och familj.

Men nu äntligen! Min vän och ambassadörskollega i She Rides, Erika, är en van Fugelsta-cyklare. Här kör hon ofta, med eller utan barn. (Appropå det ser jag verkligen fram emot att hoja med Stina, när hon kommer upp i den åldern). Den här kvällen skulle Erika ta oss med ut på de fina stigarna och min uppgift var att köra längst bak och se till att alla hängde med och hade det bra.

Vi hade satt ut samling till klockan 16:00 och ju längre söndagen gick och vädret bara blev bättre och bättre så fylldes deltagarantalet successivt på. Till slut var vi en grupp på 22 personer som trampade iväg från parkeringen nere vid pumptracken och via snirkliga och bitvis riktigt rotiga stigar upp emot Nässmyra där John från cykelbutiken Velo inne i stan hade slagit upp ett tält fullproppat med democyklar. Nån i gänget lånade en hoj, en annan fick lite hjälp med att få i mer luft i dämpare och däck, och så var vi sedan äntligen i väg på riktigt.

Lars och jag hade engagerat mamma som barnvakt där hemma så vi kunde köra båda två, vilket var toppen när det blev en sådan stor grupp. L fick uppgiften att köra i mitten och slå stopp på Erika längst fram om det blev alldeles för stor spridning. För det är så vi kör, vi håller ihop gruppen och ser till att tempot anpassas efter den som har det tyngst för dagen – ALLA ska med!

Fugelsta erbjuder verkligen det mesta! Alltifrån grus- och skogsbilväg till spång, träbroar och riktig stig. Sedan finns det hopp och drop också, men alla med enklare linjer där det går att föra runt. Det finns rötter och stenar men också några släta och lättcyklade partier. Men visst bör du ha lite vana för att ta dig fram här, alternativt vara beredd på att det kan ta lite tid och att du kanske väljer att hoppa av cykeln och gå på sina ställen. Men vet du vad, det är helt okej. Övning ger färdighet! Erika guidade oss tryggt och säkert i ungefär 1,5 timme och det var stora leenden på de allra flesta när vi samlades runt elden efteråt. Cykellycka när det är som bäst!

Jag stängde söndagen med en riktigt god känsla i kroppen. Och du, visst är min nya väst snygg i all sin enkelhet?! Svart funkar till allt ?

(Visited 44 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.