Stina har blivit 16 månader!

Tiden springer i väg och som du märker har bloggen blivit en av de saker jag ytterst aktivt och medvetet har prioriterat ner till förmån för mycket annat. Men nu är det äntligen dags för en uppdatering här och vad kan då passa bättre än att fokusera på det finaste och absolut mest värdefulla jag har – nämligen lillpinglan?!

Sist vi snackade Stina här i bloggen var i början på augusti då hon just blivit 11 månader. Jösses vad det har hänt grejor sedan dess! Bara direkt samma kväll så kom hennes första tand. Hon har fortfarande bara fyra stycken, men jag tror att det kan vara någon mer på gång nu.

Stina på 1 årskalaset

Utseendemässigt så är hon sig i övrigt lik. Tänderna förändrar ju ansiktet en del men förutom det och att håret vuxit på sig lite, i nacken, så känns hon igen. Men personligheten, wow vad det har hänt grejor! Ibland tycker jag att det smäller till med nya ansiktsuttryck, ord och annat bara från en dag till en annan. Och som hon snackar den lilla gullfisen. Hon kan massor arvord och har även börjat försöka sätta ihop dem två och två, eller i morse faktiskt tre.

Hon tycker fortfarande om att läsa böcker och vi gör utflykt till biblioteket mest varje vecka. Jag har jobbat 80% hela hösten och trivs toppen med det. Förmiddagar på torsdag och fredag har jag varit hemma med Stina och då har vi passat på att göra små utflykter eller bara vara utomhus hemma på gården.

En av alla mysiga förmiddagar hemma med Stina

Hon väntade tills hon var 13 månader med att börja gå på egen hand, men då spärren släppte så ville hon bara gå, gå och gå. Det hände en helg i Idre. Vi åkte ner för att cykla med She Rides cykelklubb och hade hyrt stuga. Direkt när vi lyfte in henne från bilen så började hon gå där. Det var som att hon behövde ett miljöombyte för att bryta krypvanan. Så coolt! Den där helgen gick hon runt och bara myste, snicksnackade lite med de andra på lägret och liksom växte på många sätt och vis.

I Idre där allt släppte och hon började gå på riktigt

Sjunga sånger är också roligt. Imse vimse, blinka lilla, i ett hus i skogen slut och björnen sover finns alla med på repertoaren. Att titta på telefoner är såklart också spännande, eller alla former av skärmar förresten även om vi försöker hålla det på en miniminivå. Vi tittade dock på hela julkalendern. Tomten! kan hon fortfarande ropa ibland och springer mot soffan för att visa att hon vill slå på TV:n. Pippi Långstrump är också en favorit. Julen spenderades i Sälen tillsammans med hela min ”storfamilj”, och då var Babblarna en favorit att titta på tillsammans med kusinerna. Hemma har vi numera sällan på det, däremot vet jag att L och Stina brukar kolla på Greta Gris ibland ?

Hon som får hänga med på lite av varje ❤️

I mitten på december började vi vänja om henne till bara en sovstund per dag. Pinglan ska nämligen börja förskolan snart, nu på tisdag faktiskt, och då är det en vila som gäller. För att inte ta alla förändringar på samma gång så började vi med det tidigare. Det har fungerat bra och till skillnad från i våras då vi gick från tre till två vilor har det inte gett några problem på natten, utan hon sover fortfarande för det allra mesta tryggt och bra på sitt rum. Nio nätter av tio säger hon själv att hon vill in och lägga sig i sängen direkt när vällingflaskan är slut, och så stoppar vi om henne, säger godnatt och går ut. Hon somnar direkt eller ligger småmumlar en stund för sig själv. Jag är så tacksam för detta och vet att vi är lyckligt lottade som har det så. Jag vet också hur snabbt det kan vända. I somras var det ett par månader som var struliga med sömn både på dagen och natten, så jag bara njuter så länge det goda varar ?

På nyårsdagen var det dags för pinglis att få sin första cykel. Det var en stor dag, kanske mest för pappan och mamman förstås. Fast glad blev hon över det stora, röda paketet och cykeln däri. Den köptes redan i höstas och var tänkt som en julklapp. Men så skulle vi ju till Sälen och hade platsbrist i bilen. Den fick helt enkelt vänta hemma på ett bra tillfälle ?

Äntligen egen cykel!
(Visited 25 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.