Släppa garden

Dag 4 på bloggstreaken och jag märker redan att jag börjar få in bloggen i mitt medvetande igen. Alltså att jag i vardagen, när något händer, direkt i huvudet börjar formulera meningar och idéer till olika inlägg. Det är LÄNGE sedan det var så. Tänk så snabbt det går ändå, det här med vanor och ovanor. Det krävs inte så mycket egentligen varken för att starta upp eller falla ifrån, på både gott och ont.

Som idag när jag körde långt i bil igen. Jag hade klockan ställd på 04:30 men var uppe en sväng med Stina redan före fyra så det var liksom inte läge att somna om efter det. Hur som helst, jag har varit iväg på jobb igen och i bilen hem nu ikväll så lyssnade jag bland annat på Sara och Jessicas podd, vars senaste avsnitt kom ut idag. Det handlade om vänskap och jag kände igen mig i en hel del. Som det här med att ha till viss del så att säga ha garden uppe. Att stå sin partner närmast och att det är där jag har ventilen och pyser över. Men inte heller där superofta. Jag har inget problem med att vara både personlig och privat med vänner, men mycket sällan när jag är mitt i det jobbiga. Jag kan dela med mig och berätta efteråt, när jag har analyserat och reflekterat, jag kan gråta en skvätt också eller två. Det är inte det. Men inte när jag är mitt i. Då drar jag mig undan och bryter ihop där jag är som tryggast. Sån är jag och så trivs jag som allra bäst.

Hur funkar du? Är du den som mitt i stormens öga ringer en vän och bubblar över? Eller vill du liksom jag helst grubbla lite själv först? Visst är det himla häftigt ändå hur olika vi människor är och att inget är varken rätt eller fel i sak, bara rätt eller fel per person eller situation ?

(Visited 5 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Helena Enqvist 23 februari, 2020 at 18:32

  Inte den som ringer en vän. Tyvärr har jag slutat släppa garden ens till hasse hemma. Biter i hop och funderar och tar eventuellt upp det efteråt. Kanske inte det bästa. Lite så att murar att byggs när man släppt in folk för nära och blivit sårad och det är också oerhört svårt att montera ned den där muren…

  Reply
  1. Sara Borg 23 februari, 2020 at 18:49

   ❤️❤️❤️

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *