Vad bloggar andra om nu förtiden?

Ja alltså, det här med att blogga. Jag är på dag 34 i sträck nu och har liksom fortsatt streaken även om min egen utmaning egentligen tog slut efter 30 dagar. Men en sak som är annorlunda nu mot på ”tiden det begav sig” (herregud hur gammal är jag, vem uttrycker sig egentligen sådär?), alltså för ett par år sedan då jag var en betydligt flitigare bloggare, är att jag nästan aldrig läser andras bloggar. Förut hade jag en lång läslista som jag kollade av minst en gång per dag. Nu läser jag blogginlägg sporadiskt om jag trillar över en länk på Facebook eller Instagram som verkar spännande. Det gör att jag inte har koll på bloggvärlden och heller inte får någon inspiration. För face it, så jäkla kul är det ju inte att skriva typ: idag gjorde jag ditten, och sedan gjorde jag datten? Eller? What the fuck, idag tror jag faktiskt att jag ska göra just det.

05:33 – Stina vaknar. Betydligt tidigare än normalt och jag var inte sugen på att kliva upp just då, vilket jag i och för sig inte gjorde heller. Hon fick vara kvar i sin säng till 06:15 och sedan fick hon stöka på själv på sitt rum och i vårt sovrum medan jag låg kvar i sängen till 06:50 då jag hade väckarn ställd. Och ifall det lät taskigt så bäst att förtydliga att hon alltså var nöjd och glad med det.

07:45 – kommer till förskolan. Stina är på bra humör och inte ledsen vid lämning. Kanske mest för att hon var sugen på frukost. Jag lämnar vanligen 9 när jag har kontorsdag och så äter vi frukost hemma tillsammans, men idag skulle jag egentligen varit på en kortare tjänsteresa och hade därför bokat tidigare lämning. Nu har vi infört reserestriktioner för tjänstemän i mitt företag så vi försöker ta de flesta möten via länk. Därav ingen resa.

08:00 – på kontoret och startar dagen med kaffe och Corona. Inte drycken utan viruset förstås. Eller ja, kaffe är fortfarande en dryck, det var den andra jag syftade på nu. Hur som helst, ingen kommer undan i dessa tider, och verkligen inte jag. Det är intern information, extern information, handlingsplaner osv. Det har blivit många extratimmar med jobb den här veckan på grund av Corona.

11:50 – är hungrig och inser att jag saknar matlåda idag igen (det var samma sak igår). Då brukar jag vanligen springa över till ICA och handla något men från och med igår tar jag i stället och knatar över gatan till nya Elvebäcks konditori. Idag slank det ner en smaskig mozzarella-sallad med grönkålspesto och så köpte jag med mig en smoothiebowl till eftermiddagsfikat.

13:24 – kommer på att jag ska sluta tidigare idag just för att jag gjort lite för mycket timmar den här veckan och iaf ta ut en av dem tillsammans med lillpinglan. Får plötsligt extremt bråttom eftersom jag då bara har ca 1 jobbtimme kvar på veckan.

14:50 – går ut genom grinden på förskolan. Stina vill inte åka hem utan knatar på inne på gården i evigheter. Det är soligt men ganska kallt. Bestämmer mig för att vi ska ta en promenad till affären direkt när vi kommer hem. Jag behöver friskluft och rörelse. Stina behöver förmodligen vila lite efter att ha varit vaken så tidigt.

16:20 – kommer hem från affären med oxfilé, sparris, blöjpåsar och lite annat smått och gott i varukorgen under barnvagnen. L har också kommit hem och Stina vill mest gosa med sin pappa och ringa farmor och gratulera på födelsedagen. Sedan äter vi middag – del 1. Vi äter igen senare på kvällen när Stina sover, så det är inte den där oxen som slinker ner nu. Jag äter avokado med lufttorkad skinka. Och några halloumibitar som är kvar sedan tidigare i veckan. Stina äter ungefär samma fast även sötpotatis. L äter rester från igår, bland annat grönkål, som Stina också tar lite av.

17:30 – Stina är supertrött. Vill kramas, lyssna på musik, dansa, läsa en bok, pussla lite och titta ut genom köksfönstret för att spana efter favoritgrannen Marianne.

18:15 – vi kvällsmyser i mörkret inne på Stinas rum. Hon dricker en flaska välling. L och jag pratar lite lugnt med henne och varandra. Sedan kramas vi. Därefter lägger jag ner henne i sängen och det är nästan som att hon hinner somna innan jag hunnit lägga över henne täcket. Vi konstaterar att det ska bli skönt med lördag och ledig dag i morgon.

18:30 – nu börjar egentiden. Tar ett jobbsamtal som jag missat tidigare under eftermiddagen mitt i familjetiden. Försöker lite krystat skanna av några bloggar som jag läste förut för att kolla av vad folk egentligen skriver om nu förtiden. Svaret är såklart Corona och jag undrar hur jag inte kunde ha tänkt på det. Kollar mailen, både jobbet och cykelklubbens. Läser lokaltidningen på nätet. Snabbkollar mina sociala kanaler.

19:52 – sitter och skriver det här inlägget och konstaterar att det är hög tid att slå ihop datorn och kocka ihop fredagsoxen, för att därefter sätta mig i soffan med min kille resten av kvällen. Vet att han har gjort en chokladmousse som vi ska äta till efterrätt. Konstaterar återigen att det är rätt så gött med fredag.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.