Jag ”sprang” igår

Jag sprang igår. Eller okej, vi kan säga att jag ”sprang”, men oavsett så var det stort, efterlängtat och märkligt. Inte helt smärtfritt, men ändå mycket bättre än när jag senast försökte. Vilket är nästan 3 månader sedan nu när jag räknar.

Jag har varit en springande person de senaste 10 åren men efter vad som troligen var ett diskbråck eller två så har det inte fungerat. Du som hängt här under januari och februari har fått höra mitt konstanta gällande om det. De här senaste veckorna har jag försökt att fira allt som är bra istället för att lägga något fokus vid det som är dåligt, och det fungerar väl sisådär.

Jag hade en tid för läkaravstämning inför en magnetröntgen av rygg och höft (hör och häpna för eventuellt har jag artros i höften också, snacka om att pensionen kryper allt närmre…) för snart en månad sedan. Eftersom jag fortfarande hade lite sviter kvar efter förkylningen då så avbokade jag tiden enligt alla rekommendationer i dessa coronatider. Efter det tycker jag att jag har blivit bättre och vill inte belasta vården just nu. Så nu avvaktar jag lite, fortsätter med alla rehabövningar såklart, samt att jag igår som sagt stack ut och smygtestade lite. Det var en promenad med inslag av korta bitar ”smygtass”. Alltså mjuk och försiktig jogging med fotisättning mitt under kroppen för att få så lite vridning i bäckenet som möjligt, då det är den rörelsen – när benet dras bakåt – som irriterar nerverna ner i mitt vänsterben något alldeles hiskeligt. Och hur gick det då? Nja, jag fick ont men jag upplevde det som att det faktiskt mest var när jag gick, då ju bäckenet rörs mycket mera, än när jag tassade. Den blixtrande smärtan kom när jag i iver knatade på under promenadavsnitten med långa steg. Började jag tassa då så släppte det direkt. Idag är nerven lite irriterad och jag fick gå med mycket korta steg när jag skulle ut på lunchen för att posta ett brev, men ingen konstant molande smärta som jag förut hade periodvis. 

Håll tummarna för att det är på väg åt rätt håll nu!

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *