Om att bli långsammare med åren

Appropå att syster fyller 24 idag så kan jag inte låta bli att kommentera en artikel jag just läst i senaste numret av tidningen iFORM. Enligt den har min Mini nu 10 år på sej att göra bra löparprestationer. Kroppen börjar nämligen tappa i explosivitet, uthållighet och styrka redan i 20-årsåldern men det är speciellt efter 34 (?) som det på riktigt börjar dala. Varför just 34 undrar jag men iaf innebär ju det att jag bara har drygt 3 år på mej…

Det som händer sedan är att hjärtat blir allt sämre på att pumpa runt blodet i kroppen och därmed blir det mindre syre till musklerna. Att vara fysiskt aktiv ska dock enligt artikeln bromsa kroppens naturliga åldrande (fysiska försämring).

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *