Tabata

Hotellgym är ju ofta ganska små och därför begränsade när det gäller maskiner. Jag brukar då hellre förlägga pass med många repetitioner och lättare vikter till hotellgymmen för då kan jag köra många set och på så sätt ändå trötta ut musklerna. I dag valde jag därför att köra ett tabataupplägg på styrkeövningar för hela kroppen. Tabata innebär att man arbetar i 20 sekunder för att vila i 10 sekunder och sedan håller man på så oavbrutet i 4 minuter. Den som har snabb i huvudet har redan räknat ut att det betyder 8 gånger arbete, eller 8 set om man så vill. Biceps, axlar, core, triceps, rygg och ben fick jobba under ca 1 timme. På slutet orkade jag knappt lyfta benen ens utan vikter, hehe, så matt blev jag. Satte mig därför på cykeln i ett par minuter och bara trampade ur lite mjölksyra. Nu hoppas jag på en skön trötthet i kroppen i morgon för efter bussresan hem i morgon kväll så lockar soffan till vila 🙂

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *