Saffranssemlor LCHF-recept

Hejdå- och grattisfika hemma hos oss stod på schemat idag. Syster och L2 flyttar till Uppsala och L2 har dessutom fyllt år, så det skulle firas. Jag hade saffran hemma som jag egentligen skulle använda till att testa saffranssemlor innan jul, men det fick bli nu i stället. Så här mitt emellan jul och semmeldagen menar jag 😉

Inspiration till receptet hittade jag här!

Till bullarna behöver du:
4 ägg + 1 gula
1 dl Stevia strö
100 gram smält smör
1 dl grädde
0,5 dl kesella
1 dl kokosnötsmjöl
5 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1 påse saffran 0,5 gram

1 äggvita för pensling

Stora muffinsformar

Gör så här:
Vispa ägg och Stevia strö fluffigt, gärna bortemot 5 min.
Häll i det smälta smöret, saffran och grädden, vispa samman.
Blanda de torra ingredienserna väl och rör ner dem i smeten.

Låt svälla i ca 10 min.

Rulla sedan 6 styck bollar som du lägger i muffinsformarna. Pensla med lite vispad äggvita. Grädda i 175-200 grader i ca 20-25 min.

Mandelmassa:
Ca 2 dl mandelmjöl
Ev sötningsmedel
Grädde

Rör ihop till önskad konsistens.

Fixa sedan semlorna och toppa med vispad grädde. NJUT!

(Visited 59 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

6 Comments

  1. Har också gjort liknande saffrans semlor innan jul, vi blandade i lingon i grädden också vilket var extra gott 🙂

  2. Maria, dom blev supergoda om jag får säga det själv… så jag kan varmt rekommendera dig att testa. Det visade sig dock att delar av mina gäster inte åt mandelmassa (inte ens den vanliga sorten) så de gröpte ur den. Fast det gjorde inget för Nilas gillade det desto mer så han åt upp allt de andra lämnat på faten 🙂

    Lingongrädde är ju supergott, så det passar säkert toppen på semlor. Hade ni mandelmassa i då Ida eller var det utan?

  3. Ja, vi hade mandelmassa också! Såg också något recept med just kardemumma ist för saffran och med blåbärsgrädde till 🙂

    Ida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.