Dags för återbesök hos sjukgymnasten

Det har nu gått två veckor sedan jag besökte sjukgymnasten för första gången. Under de här veckorna har jag gjort det rörlighetsprogram han gett mig, två gånger om dagen, minst 6 dagar i veckan. Helt enligt hans ordination. Förutom det har jag även yogat vid ett par tillfällen, något som jag tidigare har upplevt gjort gott för min kropp. Jag har även tagit mig i kragen och börjat vardagsmotionera mera, dvs promenera och cykla. I ungefär en vecka har jag nu cyklat till och från jobbet varje dag, även i går i spöregnet!

Bilden överst är Terese Alven (bloggen spark i baken), och den undre är jag på köksbordet efter 12 dagars rörlighetsträning. Observera hur Tereses ben närmast kameran hänger ner, medan mitt pekar framåt. 

Jag tycker själv att jag upplever en ökad rörlighet, men jag trodde faktiskt att det blivit bättre än vad bilden visar. För att kunna ta ut ett löpsteg som man ska, behöver man kunna dra benet bakåt, något jag i dagsläget alltså inte kan. 
De övningar jag gör ska dels mjuka upp höfter, bäckenpartiet och framsida lår, men även min ländrygg. Enligt sjukgymnasten är jag överrörlig i den övre delen av ryggen, men stel i ländryggen. Om jag lyckas bli mjukare där kan jag ta ut en del av löprörelsen där i stället för i höften, vilket alltså skulle hjälpa mig. Jag tror att den största skillnaden under de här veckorna faktiskt har skett i ryggen. Vilket inte syns i testet på bilden. Men men, ingen större mening att spekulera. Vi får se i eftermiddag.
(Visited 5 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Anonym 3 september, 2013 at 14:35

    Inte så konstigt att du är stel i ländryggen, du ÄR ju stelopererad där, ju 😉 Hoppas att det har "hänt" positiva "saker" i rörligheten, håller tummarna! Puss / mamma

    Reply
  2. Sara Borg 4 september, 2013 at 14:33

    Jo, fast jag är ju inte stelopererad i HELA ryggen inte. Den ska ju gå att böja ovanför, i området som är mellan den överrörliga övre delen och den stumma nedre delen. Det är många kotor där på vägen 🙂

    Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *