Långa backar

Igår kväll fick det bli en helt annan typ av backe, en längre (ca 420 m), asfalt och mindre brant än jag på senare tid tränat i. Högre fart, annan teknik och här fick jag kämpa mer än i brantbackarna. Det är verkligen en konst att försöka hålla tempot uppe när det börjar bli tungt i benen! Bra med variation.

Kom ihåg reflexväst när du ger dig ut i höstmörkret!

Fem vändor i backen fick det bli. Sprinta upp så gott det går (backen är bara brantare de sista 100 metrarna) och joggvila på vägen ner. Snittempot låg på den första runt 5:30 men på den sista strax under 5:00, så det är ingen klätterbacke vi pratar om, men hög puls fick jag ändå.
Mina tider: 2:22, 2:14, 2:14, 2:09, 2:03

Sen blev det ca 1.8 kilometer snabbdistans hem i snittempo under 5:00. Totalt 8 kilometer löpning.
(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *