HOPPSAN JAG GLÖMDE VISST BLOGGA IGÅR


Alla dagar hinner man inte. Vissa dagar vill man inte. En del dagar tror man att man gjorde det. Jag trodde att jag hade bloggat igår men det hade jag tydligen inte. Inte för att det spelar någon roll egentligen jag blev bara lite snopen nu när jag upptäckte det. Som om jag missat hela lördagen, men det gjorde jag såklart inte, tvärtom.

Vi åt lördagsfrukost och jag reflekterade över hur mina frukostvanor förändrats över tid. Mycket beroende av min ekonomiska situation. Jag kommer så väl ihåg hur jag hösten 1997 precis hade flyttat hemifrån till 18 kvadrat på Frösön. Jag hade kylskåp och kokplatta. Diskade gjorde jag i duschen. Till frukost åt jag havregrynsgröt med lingonsylt, utan mjölk för jag prioriterade inte att lägga pengar på att ha det hemma. Såhär i efterhand förstår jag att jag fick problem med blodsockret sedan, det där är en väääldigt kolhydratpumpad frulle och det jag fortsatte stoppa i mig under dagen sedan hjälpte inte precis till. Observera att det inte är fel på havregrynsgröt med lingonsylt men man bör äta något med protein och fett också till, bara ett litet tips från en som upplevt hur kroppen reagerar efter ett tag. Men det är en annan historia. Igår åt vi kokta ägg, hembakat frukostbröd med fyra sorters pålägg, chiapudding med färska jordgubbar, blåbär och hallon samt kaffe/te. Livet förändras. Kostnaden per portion anno 1997 och 2015 också. Det slog mig att jag har det jävligt bra och det är inte alltid i det stora man inser det utan även i så små saker som en frukostvana.
Sedan hade jag lite bryderier kring vad jag skulle ta mig till. Jag hade liksom svårt att. Bestämma om jag skulle springa eller cykla eller kanske gå på stan i stället. Inget kändes riktigt lockande. Jag foamrollade lite i stället tills cykelsuget satte in. Det blev ett riktigt njutarpass på mycket grusväg och lite stig och asfalt. Jag testade några nya svängar och hade inte alls koll på var jag var där ett tag, tills jag kom ut på E45:an i höjd med Kläppe, ca en mil utanför stan. Kroppen kändes okej men lite trött i ben och rumpa efter benpasset i fredags kväll.

Kvällen startade sedan hos systeryster med ett par kaffe och lek på uteplatsen innan jag och sambon cyklade ner på stan för käk och lite smyglyssning utanför Yrans grindar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.