S SOM I SÄLEN


Eller semester. Eller sommar. Hur som helst så är jag på sommarsemester i Sälen, vilket har blivit lite av en tradition. Jag minns fortfarande lite extra väl 2012 eftersom jag då kraschlandade med huvudet före rakt ner i asfalten under en joggingrunda där jag helt enkelt snubblade på mina egna fötter… En så fjantig sak som fick ganska allvarliga konsekvenser. Ambulans, skallröntgen och ”balanskristaller” i rubbning. Tre månader tog det innan yrselanfallen försvann helt. Men det var inte alls det jag skulle skriva om nu. Nej, det märkligaste med årets semester är att vi är här själva, jag och L. Annars brukar vi vara med min familj. Nu har vi en hel stuga, många fler kvadrat och rum än hemma, vilket känns ytterst konstigt. Lite tomt liksom. En väntar på att kiddosarna ska tassa in på morgonen, att hitta systeryster med halvvresigt morgonhumör vid kaffebryggaren och F i soffan. Åsså lillstrumpa med sin L i våningssängen i rummet längst in. Men efter ett halvt dygn på plats börjar jag vänja mig. Det är ju himla skönt det här också.

Anledningen till att vi är här så sent i år, när resten av familjen har semestrat klart, är såklart Cyeklvasan. På fredag är det dags för öppet spår som vi ska köra och vi passar på att vara här några dagar extra. Sälen är fint på sommaren också. Lugnt. Jag var på ICA i Lindvallen i morse och köpte två deckare i pocket för 99 kronor, förutom mat då, så nu ska jag verkligen njuta. Jag läser mycket böcker året om, eller rättare sagt jag lyssnar på mycket böcker, men det är sällan jag läser annat än facklitteratur och biografier som ”riktig” bok. Men nu ska det bli av! Med kaffekoppen och en bok i högsta hugg ska jag smälta frukosten och ladda för lite stigcykling, som står på agendan senare idag.

Semestermorgon i Sälen. Lite ”morgonyoga”, mycket frukost och kaffe med en deckare till


Ett svar till “S SOM I SÄLEN”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.