OVÄNTAT KUL


Men allvarligt, hår, kräftor, grillkorv och frukostbröd – har tanten slutat träna eller vad är det frågan om? Nej då. Det är klart att jag inte har! Jag har till och med haft ett av mina absolut bästa träningspass på länge. Som jag nämnde kort för någon dag sedan så var vi i väg och tränade i lördags innan vi stack ner till Brånan. Jag hade inte riktigt bestämt mig för vad jag skulle köra för något men valde att hänga med L till gymmet på Storsjöbadet där han trivs bäst, istället för Blå center eller Odenskog som jag oftast kör på. När vi kom in blev jag påmind om att det här ju är ett av få ställen som har kvar TV-apparater på sina cardiomaskiner, många andra ställen har numera skärmar i taket, vilket jag inte tycker är alls lika bra. Sändningen från friidrotts-vm skulle alldeles strax börja så jag fick ett infall och hoppade upp på en crosstrainer, vilket var år och dagar sedan. Förra hösten när jag hade problem med samma ben som nu så blev jag tillsagd att crosstrainer var okej (löpning och cykel = inte tillåtet). Och vet ni vad? För en gångs skull tyckte jag att det var kul. Jag brukar inte alls gilla att stå och trampa på en sådan där s**ans maskin, men nu körde jag på ordentligt i 45 minuter. Jag vet inte om det var för att det var så länge sedan så att det var kul med omväxling, om det berodde på att jag blivit starkare av all cykling så att det därför var lättare eller om det bara var gött att kunna ta ut sig lite. På grund av hälsenan har jag ju bara mys- eller mescyklat som enda konditionsaktivitet, beroende på vad man vill kalla det, kanske hade min kropp längtat lite efter flås ändå trots att jag brukar säga att jag inte tycker om puls och flås?

Sedan körde jag ytterligare nästan 45 minuter styrkeövningar. Både med tyngre vikter och med lättare. Mycket excentrisk träning för hälsenan också förstås. Det är kul att hitta tillbaka till gymmet förresten. Hösten har ju börjat, det var den första september igår, och jag bubblar av nystartskänslor som alltid när den årstiderna växlar. För en gångs skull är det roligt att tänka på att gå in och träna, det var väldigt länge sedan jag kände så. Sedan att jag i söndags lyckades reashoppa ett par nya träningstights gör inte saken sämre! Jo, man kan köpa sig träningsmotivation faktiskt. 40 % rabatt var inte fy skam och jag har inga problem med att bära förra årets kollektion, även om det hängde mycket snyggt på nyhetshyllan. Det var så kul med nytt att jag drog till gymmet igen på söndagskvällen. Jag var ju liksom tvungen att testa nyköpet in-action så att säga. Kari-Traa får tummen upp av mig!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.